Brigitte Kant (Lionslid) overhandigt de cheque aan Richard Krabbendam van Jarige Job.
Brigitte Kant (Lionslid) overhandigt de cheque aan Richard Krabbendam van Jarige Job.

100 verjaardagboxen voor Jarige Job

Algemeen Algemeen

Donderdag 19 mei hebben enkele leden namens Lionsclub Bilthoven 2000 een cheque ter waarde van 3500 euro overhandigd aan Stichting Jarige Job.

De heer Krabbendam, vrijwilliger van Stichting Jarige Job, nam de cheque in ontvangst. Stichting Jarige Job zal met dit geld 100 kinderen blij maken met een verjaardagbox. In het afgelopen jaar heeft de Lions Club Bilthoven 2000 geld opgehaald door middel van hun jaarlijkse wijnactie en de inmiddels fameuze kerstbomenactie. Onder het motto 'we serve', helpen de Lions regelmatig als vrijwilliger en initiëren ze acties en evenementen om geld in te zamelen voor goede doelen.

Job
Voor dit jaar is één van deze doelen de stichting 'Jarige Job' . Stichting Jarige Job wil de kloof tussen arme en rijke kinderen zo veel mogelijk dichten en maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken.

Box
Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Jarige Job werkt samen met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan, is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren. Via de Voedselbank worden de anonieme boxen verspreid onder de ouders. Komend jaar bestaat Lions International 100 jaar. In dit kader leek het de Bilthovense Lionsclub een goed idee om 100 verjaardagboxen te schenken.         
(Malou Meijer)