Trainer/ coach Eric Geijtenbeek, die na drie succesvolle jaren TZ verlaat.

TZ volgend jaar weer in hoofdklasse

In de laatste wedstrijd van het seizoen moest TZ minimaal een punt pakken om kans te maken op nog een jaar hoofdklasse. Dit moest het team van scheidend coach Eric Geijtenbeek doen tegen, het in de zaal naar de korfballeague gepromoveerde, DSC.

In de eerste helft begon DSC sterk aan de wedstrijd. Zuiver schietend liep de thuisploeg uit naar een ruime voorsprong halverwege de eerste helft. TZ liet het te makkelijk over zich heen komen en kon geen vuist maken. Langzaam kwam de ploeg van Eric Geijtenbeek beter in het spel. 10 minuten voor de rust stond het 11 – 7 voor de thuisploeg en daarna kantelde de wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Daniël Meijers, die op de plek speelde van de geschorste Randy Bruintjes, de 12 – 13. Daniël was niet de enige invaller. Ook Ghislaine van Ginkel speelde mee op de plek van Anouk van Breda, die afwezig was vanwege werk.

Vertrouwen
Direct na de rust volgde gelijk in de eerste aanval nog een goal, 12 – 14. Dit was het laatste zetje wat TZ nodig had om vol vertrouwen voor een goed resultaat te gaan. Over verschillende schijven werd er gescoord en de voorsprong vergroot naar 4 punten. Daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor Joep Gerritsen. Ondanks het gebrek aan slaap, nadat hij twee dagen eerder vader was geworden, speelde hij een goede wedstrijd. DSC verkleinde het gat een aantal keer naar 3 punten, maar steeds scoorde TZ snel tegen, waardoor het gat van 4 tot ongeveer 10 minuten voor tijd op het bord bleef staan. DSC zette nog eenmaal aan voor eigen publiek en TZ moest het hoofd koel houden. DSC kwam wel dichterbij, maar lange aanvallen zorgde ervoor dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Er werd gewonnen met 22 – 24.

Verzekerd
Tien minuten na de wedstrijd kwam het verlossende bericht dat KVS verloren had van Avanti. Daardoor is TZ nog een jaar verzekerd van de hoofdklasse. Een mooie prestatie van de ploeg uit Maartensdijk. Ook een mooie afsluiting van goede samenwerking met trainer Eric Geijtenbeek. Men kan terugkijken op een goede samenwerking de afgelopen drie jaar. Naast Eric nemen ook Lianne Meijers en de geblesseerde Lucinda van Beerschoten afscheid. Helaas lukt het niet meer om korfbal te combineren met hun werkzaamheden.