De deelnemers aan de groepsles Spinning spannen zich net zo in als de deelnemers, die op 2 juni meerdere keren de Alpe D'Huez gaan beklimmen. Ook bij deze les was met motto: 'Opgeven is geen optie'.
De deelnemers aan de groepsles Spinning spannen zich net zo in als de deelnemers, die op 2 juni meerdere keren de Alpe D'Huez gaan beklimmen. Ook bij deze les was met motto: 'Opgeven is geen optie'.

Zweetdruppels bij Visscher

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

De sponsoractie, die op 28 mei bij Fysio Fitness Visscher in Groenekan is opgezet om twee Biltenaren een mooi bedrag aan sponsorgeld mee te kunnen geven voor hun deelname aan de fietstocht naar de Alpe D'Huez op 2 juni heeft rond de 35 deelnemers opgeleverd. De deelnemers fietsten zich in het zweet bij het onderdeel Spinning of gingen diep in hun reserves bij de groepsles Bootcamp.

De bedwingers van de Alpe D'Huez Kees van Zoest en Raymond Jansen kijken met een goed gevoel terug op het verloop van het sponsorevenement. Vooral de groepsles Spinning is goed bezocht. Onder de bezielende leiding van instructeur Ton van der Velde fietsten de deelnemers zich een uur lang in het zweet. Er is veel afwisseling in de les en de deelnemers krijgen het zwaar te verduren. Afwisselend staan op de pedalen, dan weer zitten, in een hoog tempo fietsen en dan weer laag om vervolgens met weerstand te fietsen als ware het een bergetappe van de 2e categorie. Ondersteund door opzwepende muziek, welke het traptempo aangeeft. Gesponsorde energiedrankjes en energierepen gaan grif van de hand.

Alpe D'Huez
Kees van Zoest: 'Ik doe voor het 5e jaar mee aan de beklimming van de Alpe D'Huez. Raymond Jansen gaat voor het 3e jaar. Ons streven is om tenminste viermaal de Alpe D'Huez te beklimmen. Daar gaan we ongeveer acht uur over doen'. Kees vervolgt: 'Het is heel zwaar, maar we willen het halen. Opgeven is geen optie. Wij gaan het op wilskracht doen. Voor de mensen waar we het voor doen is wilskracht veelal niet voldoende'.

Sponsoring
Onze sponsoractie bij Visscher heeft het mooie bedrag van 429 euro opgeleverd. Dit komt uit de inschrijfgelden van de deelnemers, de opbrengst van de pannenkoekenactie en uit de fooienpot. Kees: 'Via onze actiepagina's van de Stichting Alpe d'HuZes hebben wij 1347 euro  ontvangen. Dus in totaal hebben wij 1776 euro opgehaald voor het KWF.  Bovendien is er nog 340 euro aan toezeggingen gedaan. Kees vervolgt: 'Raymond en ik fietsen in een van de vijf teams van pakketbezorger DHL, mijn werkgever. De opbrengst van onze actie wordt gevoegd bij het totaal sponsorbedrag dat de vijf DHL-teams hebben opgehaald plus wat DHL nog aan sponsorgelden van relaties heeft ontvangen.  Ik weet dat de stand op dit moment al meer dan 100.000 euro is. Wij zijn hier allemaal heel erg blij mee. En het motiveert enorm. Kees geeft verder aan: 'We vertrekken vanavond om 21.00 uur en hopen morgen rond 07.00 uur aan te komen. We trainen nog een paar keer en gaan het dan waar maken op 2 juni.

En…opgeven is geen optie'.