Logo vierklank.nl
Geheel in het nieuw gestoken, klaar om te toeren.
Geheel in het nieuw gestoken, klaar om te toeren.
Sport

Wielertoervereniging Westbroek in nieuw tenue

door Walter Eijndhoven

Na de oprichting van de vereniging op woensdag 17 februari is het hard gegaan met de eerste wielerclub in Westbroek. Het kersverse bestuur kreeg onder andere de opdracht aan de gang te gaan met nieuwe clubkleding, voor alle leden, en dat is hen goed gelukt.

'Wij zijn heel erg tevreden met onze nieuwe outfit. Het ziet er mooi en fris uit, met die felle kleuren blauw en oranje'. Aan het woord is Martin Westeneng, voorzitter van de vereniging. Hij vervolgt: 'Wij zijn als bestuur blij dat een aantal enthousiaste sponsors zich voor drie jaar heeft vastgelegd aan onze vereniging, zodat wij deze kleding konden aanschaffen voor onze leden'.

Tenue
En het resultaat is er naar. Tijdens de oprichtingsvergadering werd het ontwerp voor de nieuwe kleding al gepresenteerd en werd er met veel enthousiasme gereageerd op het nieuwe tenue. Gert-Jan Evers, penningmeester: 'Wij hebben goed gekeken naar de kwaliteit van de kleding, uiteraard in verhouding met de prijs. Uiteindelijk is gekozen voor een merk dat ook veel profrenners kleedt'. Westeneng vult aan: 'Tijdens het pasmoment kwam 80 man langs om hun kleding te passen. Vervolgens kregen wij twee weken geleden de bestelling binnen in grote dozen en konden de setjes per lid bij elkaar gezocht worden. Tijdens het fotomoment van de clubkleding ziet de groep renners er geweldig uit, zo'n vijftig man, geheel in het nieuw gestoken. Jan Hennipman, secretaris van de vereniging, vertelt: 'Iedereen die meefietst in de groep, rijdt in dezelfde stijl. Schitterend. Sinds de eerste vergadering in december is veel gebeurd, wij hebben veel werk verzet en daar is dit dan het resultaat van. Een florerende vereniging met 80 leden, niet alleen uit alle kernen van gemeente De Bilt, maar ook uit andere plaatsen in de omgeving'.

Fietsmomenten
Inmiddels is de rust weergekeerd. Alle leden zijn in het nieuw gestoken en het bestuur heeft een grote stap gezet om van deze vereniging een succes te maken. Sinds april toeren diverse groepen leden, onder leiding van een wegkapitein, over 's heerenwegen, op diverse vaste fietsmomenten in de week. Evers vertelt: 'Wij hebben inmiddels ook een mooi rondje van 80 kilometer, met slechts vier stoplichten. Je kunt dus continu lekker doorfietsen en zo een hoge gemiddelde snelheid per uur halen. Dit is wel bedoeld voor de snellere renners. Er zijn ook groepen die een gemiddelde halen van 27 km/u. En als groep zorgen wij ervoor dat niemand alleen thuiskomt. Ons motto is en blijft om samen met elkaar te fietsen en plezier te hebben in fietsen'. Achter de coulissen gaat het bestuur gewoon door met haar werk. Hennipman: 'Onze vereniging is er voor iedereen, met voor ieder wat wils. Wij zijn nu bezig met het oprichten van een jeugdgroep, die onder begeleiding de fijne kneepjes van het fietsen leert, een barbecuecommissie voor de sfeer binnen de vereniging en een toertochtcommissie om ook elders in het land mooie tochten te rijden.'. Evers vult aan: 'Laatst hebben wij nog een mooie tocht gereden van Veenendaal naar Veenendaal. Je zou denken Veenendaal-Veenendaal? Dat is een eind fietsen, zeg. Toch was de totale afstand 140 kilometer. Voor sommigen was de afstand misschien wat langer, in verband met zwalkend gedrag op de fiets', zegt hij lachend.

Wie meer informatie wil over de vereniging: er wordt nog hard gewerkt aan de website: www.wtvwestbroek.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>