Bridgeclub Open Kaart jubileert dit jaar.
Bridgeclub Open Kaart jubileert dit jaar.

Rookvrije Bridgeclub Open Kaart 15 jaar

Algemeen Sport

15 jaar geleden is Rookvrije Bridgeclub Open Kaart opgericht, vooral om niet rokende leden een 'rookvrije' bridgeavond te bezorgen. Tegenwoordig is niet-roken de norm, maar het bestaansrecht van de club is er na 15 jaar nog steeds. 'De club heeft zich in de 15 jaar ontwikkeld tot een bloeiende club die plaats biedt aan 80 leden', aldus voorzitter Marianne van Hattum.

Er zijn nogal wat bridgeclubs in de Gemeente de Bilt en er is voldoende belangstelling voor alle clubs. Marianne van Hattum: 'Een belangrijk kenmerk van Open Kaart is dat zij een gezellige bridgeavond voorop stelt, wat echter de nodige competitie niet uitsluit. De club heeft enkele fietsdrives georganiseerd en elk jaar organiseert zij een bridgeweekend voor leden en introducés. Het ledenaantal is door de jaren heen constant gebleven, maar nieuwe leden zijn altijd welkom. De clubavond is op donderdagavond en wordt gehouden in het HF Witte centrum in de Bilt. Er wordt in 2 lijnen van ieder ongeveer 20 paren gespeeld'.

Leren en spelen
In het nieuwe speelseizoen, dat begin september van start gaat, zal de club bij voldoende belangstelling beginnen met het opleiden van hen, die bridge willen leren en tegelijk lid zijn van de club. Aan het begin van de avond wordt uitleg gegeven over het spel en de wijze waarop het gespeeld wordt. Daarna staat de praktijk centraal: snel de kaarten in handen en spelen waarbij bijvoorbeeld de beginners aan een meer ervaren speler kunnen worden gekoppeld. Belangstellenden kunnen contact opnemen met secretaris Hanneke Bakker (johanna.bakker47@gmail.com, tel.030 2712559).