Met de boodschappenplusbus worden niet alleen boodschappen gedaan.
Met de boodschappenplusbus worden niet alleen boodschappen gedaan.

Boodschappenplusbus

Algemeen Ouderen

De BoodschappenPlusBus rijdt alweer 9 jaar in de gemeente De Bilt. In deze gemeente maken zo'n 200 inwoners (vanaf 55 jaar) iedere maand gebruik van de BoodschappenPlusBus. Het gaat om inwoners die nog zelfstandig wonen maar om verschillende redenen niet meer in staat zijn zelfstandig de deur uit te gaan.

U kunt hierbij denken aan lichamelijke redenen; zo gaat er naast de chauffeur altijd een begeleider mee die kan helpen bij het doen van de boodschappen, het in en uitstappen van de bus etc. De bus is ook bedoeld voor mensen die eenzaam zijn en met de bus meegaan om een sociaal moment te hebben en mensen te ontmoeten.

Programma
Maandelijks wordt er een programma gemaakt waar genoemd wordt waar er boodschappen worden gedaan of waar een dag-uitje naartoe gaat. Wilt u het programmaboekje ontvangen dan kan dat. Neemt u contact op met de BoodschappenPlusBus en zij kunnen u deze mailen of opsturen. Ook in de zomer rijdt de bus gewoon door. Dit is een periode waarin veel ouderen meer alleen zijn doordat kinderen met vakantie gaan. U kunt dan gebruik maken van de BoodschappenPlusBus om er toch even uit te zijn.

Vrijwilligers
De bus heeft een groot aantal enthousiaste vrijwilligers maar er is zeker nog plek voor meer vrijwilligers. Vindt u het leuk om een bijdrage te leveren aan de BoodschappenPlusBus dan kan dat. Zij zoeken nog chauffeurs en begeleiders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Misja Oliemans, te bereiken onder nummer 0346 214195 (van 9.00 tot 12.00).