Hester Visser is een van de solisten op de meezingavond.
Hester Visser is een van de solisten op de meezingavond.

Meezingavond Vierstee 2.0

Algemeen Kunst & Cultuur

Aan de meezingavond op vrijdagavond 20 mei, die plaatsvindt om 20.00 uur in De Vierstee, doen alle vooraanstaande koren en orkesten mee en andere bekende en minder bekende musici. De avond wordt georganiseerd in het kader van de actie Vierstee 2.0 om geld in te zamelen voor de (ver-)nieuwde Vierstee.

Bijna alle dorpen zijn in Maartensdijk voor deze zangavond vertegenwoordigd zoals het grote koor AZM uit Maartensdijk met o.a. de liederen Joshua en Vluchten kan niet meer. Het orkest Kunst & Genoegen treedt op met als zangeressen Joyce en Marie-Louise Geurtsen van Joolentertainment met een lied als I follow you. Cabaret- en toneelvereniging Sojater laat zich van haar muzikale kant zien met 'Rijk in Maartensdijk'.

Virtuoos
Het gospelkoor Sparks of Joy uit Westbroek zingt drie liederen waaronder You raise me. Het mannenkoor Sterk Spul smeert niet met alcohol de kelen maar met een levenslied als Café in de haven. Verder doen mee individuele musici zoals Hester Visser met The Rose, onder begeleiding van de pianovirtuoos Ignaas de Jong. De laatste begeleidt ook Anneke Iseger, die drie liederen zingt zoals Het Dorp. Ebbe Rost van Tonningen uit Hollandsche Rading speelt op zijn accordeon een vierklankkleurige canon toegespitst op Maartensdijk.

Bilthoven en De Bilt
Ook Bilthoven en De Bilt zijn vertegenwoordigd door voordrachtskunstenaar Bart van Gerwen met liederen van Toon Hermans en dirigent Peter Schlamilch met dochter Emma en Jette Muijsson met o.a. My way. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van totaal zo'n dertig liederen. De presentatie wordt verzorgd door Rolaf van Leeuwen en Ebbe Rost van Tonningen. De laatste werd geinspireerd tot een meezingavond tijdens zijn accordeonmiddagen in verzorgings- en verpleeghuizen in onze gemeente. Ebbe: ''Muziek brengt samen en versterkt het groepsgevoel, vooral als mensen zelf meezingen. Voor en door de mensen, wat is mooier dan dat?'. Doordat alle teksten in het programmaboekje staan kan iedereen de tekst meezingen. Het is de bedoeling om van deze muziekuitvoering een video-opname te maken.

Kaartverkoop
Kaartverkoop via: Primera Maartensdijk, De Vierklank in Groenekan en tuincentrum Karel Hendriksen in Hollandsche Rading. In Bilthoven bij de Bilthovense Boekhandel en in De Bilt bij Bouwman Boeken. Toegangsprijs € 7,50. Info. E-mail: evt@ebbevantonningen.com of tel. 06 53225908.

Sojater zet de avond luister bij.