Afbeelding

Lintjes bij Rode Kruis De Bilt

Algemeen Algemeen

Een Koninklijke onderscheiding was een geweldige verrassing voor de Maartensdijkse Rode Kruis-vrijwilligers Henny Mulder en Freek van Ee, op de dag vóór Koningsdag 2016.

Beiden waren naar het Biltse gemeentehuis gekomen in de veronderstelling dat de ander een lintje zou krijgen. Daar was een aantal familieleden en collega's aanwezig en kregen ze naast waarderende woorden door burgemeester Arjen Gerritsen een Koninklijke onderscheiding opgespeld. Na afloop van de plechtigheid ging het met de Rode Kruisbus naar het collonegebouw in De Bilt voor een lunch en een aansluitende receptie.

Waardering
Henny Mulder is al meer dan 50 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, actief in de noodhulp. Bovendien doet ze vrijwilligerswerk voor de NH kerk in Lage Vuursche en voor de ouderenbond. Zij is actief in collecteren, huisbezoekjes, rolstoelwandelen en is gastvrouw op de Henri Dunant van het Rode Kruis. Freek van Ee is al 45 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Altijd druk met de organisatie van de noodhulp, inspringen bij evenementen, bestuurlijke zaken en heel veel persoonlijke contacten. Hij is ook al vele jaren actief in de volleybalvereniging en zet zich in voor de medezeggenschapsraad van zijn werk in het ziekenhuis.             (Tobias Klomparends)