Speler van OBS de Kievit breekt door.
Speler van OBS de Kievit breekt door. foto: Henk van de Bunt

Koningsspelen op het voetbalveld

Algemeen

22 april was er weer het voetbaltoernooi voor de basisscholen uit de kernen Groenekan (Nijepoortschool), Hollandsche Rading (Bosbergschool), Maartensdijk (obs Kievitschool en Martin Luther King-basisschool) en Westbroek (School met de Bijbel 't Kompas).

Onder fraaie weersomstandigheden en onder het motto 'Konings(voetbal)sportdag' streden 495 basisschoolleerlingen om de sportieve eer. Er was grote publieke belangstelling van (groot-)ouders zo constateerde ook sportwethouder Madeleine Bakker. Het welslagen was mede mogelijk door de vele sponsoren, de Biltse Sportfederatie (BSF), de opbrengsten van de SVM-klaverjasavonden, Kinder-Fysiotherapie Koningskidz en de vele (> 40) vrijwilligers van de plaatselijke voetbalclub SVM.

Winnaars
Aan het eind van de strijd waren er 6 winnaars. Van de groepen 3 kwam de Nijepoort als winnaar uit de bus. In groep 4 ging 't Kompas met de winst aan de haal. OBS Kievit won de strijd bij de deelnemers uit groep 5 en de Bosbergschool uit groep 6. De Martin Luther Kingschool zegevierde zowel met groep 7 als groep 8. (Karel Schouten)