Donderdag 21 april zaaiden leerlingen van Wereldwijs de eerste veldbloemen in een berm achter de kinderboerderij in Bilthoven.
Donderdag 21 april zaaiden leerlingen van Wereldwijs de eerste veldbloemen in een berm achter de kinderboerderij in Bilthoven. foto: Reyn Schuurman

Bermen inzaaien met bloemen

Algemeen Jeugd

De gemeente De Bilt heeft een aantal bermen klaargemaakt om te worden ingezaaid met veldbloemen. Leerlingen van de basisscholen Wereldwijs, Julianaschool en Theresiaschool zaaiden een meerjarig veldbloemenmengsel, dat aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. De actie is een initiatief van de afdeling Groei & Bloei De Bilt-Bilthoven in het kader van de Nationale Tuinweek die op 11 juni begint.

Groei & Bloei wil vooral scholieren betrekken bij de natuur in hun directe omgeving. Veldbloemvegetaties dragen bij aan het herstel van de biodiversiteit en bieden een aantrekkelijke leefomgeving/schuilplaats voor veel insecten, kikkers en weidevogels. Door de veldbloemen loopt de bijen- en vlinderstand minder hard terug.

Leden van Groei & Bloei zaaien het veldbloemenmengsel ook in bij de Kwinkelier en langs de Soestdijkseweg en Groenekanseweg.(Aart Verhoef)