SVM verliest onnodig van Jonathan

SVM had in de thuiswedstrijd met een puike partij voetbal de winst in Maartensdijk kunnen houden. Zonder topscoorder Mike de Kok en stylist Tom Jansen startte SVM voortvarend tegen Jonathan. Met de weer herstelde Roy Wijman werden kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp.

Tegenover een wat gevaarlijker Jonathan (Zeist) ontspon zich een leuke en van SVM kant goed gespeelde eerste helft. Halverwege daarvan leidde slordig balverlies op het middenveld van de geel-blauwen tot een 0-1 achterstand en binnen 10 minuten ook tot de 0-2. Maar SVM herpakte zich en Mark de Brauw scoorde nog voor de rust de verdiende 1-2 uit een snel en goed uitgevoerde combinatie.

Na de rust toonde SVM veel inzet om de gelijkmaker te scoren, maar Jonathan was de gevaarlijkste ploeg. Mede door goed keeperswerk van Stijn Orsel en kansen missen door Jonathan bleef het spannend. SVM bracht weer de zeer ervaren en slim spelende Marco Willemse in het veld en er kwamen weer kansen voor Mark de Brouw en Roy Wijman; echter zonder het gewenste resultaat. Een kwartier voor het einde verdween een elfde speler van de thuisploeg vroegtijdig van het veld en verzilverde Jonathan de toegekende strafschop (1-3). SVM kreeg nog de mogelijkheid op via een strafschop op de welbekende aansluittreffer, maar de Maartensdijkers benutten deze mogelijk niet door de bal op de paal te schieten. De inbreng van Wessel Huigen en Stefan van Keulen mocht ook niet meer baten.

SVM 1 speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur thuis tegen OSM uit Maarssen.