DOS beslist de wedstrijd met een ruime 25-9 overwinning.
DOS beslist de wedstrijd met een ruime 25-9 overwinning.

Eenvoudige winst voor DOS

Algemeen Sport

Koploper DOS trof zaterdag in Westbroek rode lantaarndrager Duko. Duko wacht in de competitie nog steeds op het eerste wedstrijdpunt, maar zal vooraf weinig illusie hebben gehad dat dit tegen de lijstaanvoerder zou gaan gebeuren.

Met de door Smoortax beschikbare gestelde wedstrijdbal, pakte DOS snel een 2-0 voorsprong. DOS wilde snel verder met scoren en bleef in hoog tempo aanvallen. De uitwedstrijd was met 3-22 gewonnen, maar in de thuiswedstrijd wilde DOS graag de 30 doelpunten halen. Hiertoe was de opdracht om zo snel mogelijk de bal te onderscheppen in de verdediging en de bal hierna direct weer in het aanvalsvak af te leveren. Dos nam hierbij wel de nodige risico's, waardoor Duko ook meer scoringskansen kreeg. Aanvallend lag DOS halverwege op koers met een 15-8 ruststand.

De tweede helft begon nog goed, maar al snel zorgden hagelbuien ervoor dat het afronden minder werd. Wel had coach Steven Brink in de pauze zijn achttal er op gewezen dat er verdedigend consequenter en geconcentreerder moest worden opgetreden. Dit laatste lukte prima, want Duko wist nog slechts eenmaal de korf te vinden.

Aanstaande zaterdag 30 april is er geen competitie. Zaterdag 7 mei speelt DOS weer thuis. Tegenstander is dan Futura, de enige ploeg die dit seizoen wist te winnen van de Westbroekers.