Logo vierklank.nl
De sleutel van de bus wordt overhandigd door Gijs van Lennep.
De sleutel van de bus wordt overhandigd door Gijs van Lennep.
Algemeen

Nieuwe rolstoelbus voor Kinderhospice ZonnaCare

door Walter Eijndhoven

De Kiwanis Club Bilthoven nam er even de tijd voor, maar na maanden van voorbereiding was het dan zover. Onder het genot van een hapje en een drankje vond in restaurant 'De Stal' in Lage Vuursche de overdracht plaats van de nieuwe rolstoelbus aan de oprichters van Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder, Matthijs van de Beek en Annemieke Bernard.

Vol trots overhandigde Adriaan Peijnenburg, lid van de Kiwanis Club Bilthoven, de sleutels van de spiksplinternieuwe bus aan Van de Beek en Bernard. Peijnenburg: 'Dankzij bijdragen van onze leden, vrienden en sponsoren zijn wij blij dat wij deze bus kunnen overhandigen aan ZonnaCare, een hospice dat ons na aan het hart ligt'. Alweer voor het tweede jaar staat zij in het middelpunt bij de Kiwanis. Veel geld is in 2015 opgehaald tijdens het rally-evenement, de 'Gijs van Lennep Legend' en hier is deze prachtige bus het resultaat van. Van de Beek is heel blij met zijn nieuwe vervoermiddel. Hij vertelt: 'Met deze volledig ingerichte bus kunnen wij met een gerust hart de kinderen thuis ophalen. Deze wagen is echt van alle gemakken voorzien, met de modernste apparatuur. Wij zijn jullie erg dankbaar hiervoor'.

Huifbed
Het hospice in Den Dolder is opgericht in 2010, voor kinderen die veel zorg behoeven. Momenteel is de jongste 2 jaar en de oudste 16 jaar. Bernard vertelt: 'Met onze bus halen wij de kinderen thuis op. Wij nemen de zorg geheel van de ouders over, zodat zij de kans krijgen zich even te ontspannen. Naast de zorg, organiseren wij veel uitstapjes voor de kinderen. Regelmatig gaan wij naar de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, vlak achter ons huis. Hier kunnen hulpbehoevende kinderen op een huifbed liggen, vlak boven de rug van twee paarden, die de kar voorttrekken. De warmte van de dieren en de kadans van de voortgetrokken kar heeft een positief effect op de gezondheid van kinderen. Ook proberen wij middels muziek, Matthijs is muziektherapeut, aan de gezondheid van de patiëntjes te werken'.

Nieuwtje
Tijdens de overdracht in het restaurant heeft Peijnenburg nog een nieuwtje. Ook voor 2016 zetten de Kiwanis zich in voor ZonnaCare. Peijnenburg: 'Dit jaar, op zondag 28 augustus, wordt voor de zesde keer de 'Gijs van Lennep Legend' verreden. Wij hopen dat, dankzij inschrijfgelden en donaties en dergelijke, weer een mooi bedrag binnenkomt ten behoeve van ZonnaCare. En wat is nu mooier: meedoen met een rally en ook nog eens weten dat het geld ten goede komt aan ZonnaCare in Den Dolder'.

De inschrijvingen voor de rally zijn inmiddels gestart. Deze rally vindt plaats op 28 augustus, start bij kasteel Ophemert en eindigt in De Bilt. Wie meer wil weten over de Gijs van Lennep Legend kan terecht op de website: www.gijsvanlenneplegend.nl. Voor wie meer wil weten over ZonnaCare: www.zonnacare.nl

Meer berichten