Logo vierklank.nl
Locoburgemeester Madeleine Bakker met het bruidspaar.
Locoburgemeester Madeleine Bakker met het bruidspaar.
Ouderen

Felicitaties voor briljanten bruidspaar

door Guus Geebel

Locoburgemeester Madeleine Bakker kwam woensdag 13 april in Maartensdijk de heer en mevrouw Dijkstra-Winkelman feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum. Het bruidspaar trouwde op vrijdag 13 april 1951 in Westbroek. Wim Dijkstra was toen 25 en zijn vrouw 22 jaar oud.

De heer W. Dijkstra  is geboren in Bourtange gemeente Vlagtwedde in de provincie Groningen. Zijn vrouw werd geboren in Achttienhoven. De vader van Dijkstra zat in het onderwijs en werd hoofd van de school in Maarsseveen. Zijn ouders overleden al voor de oorlog op jonge leeftijd. In de oorlog werkte Dijkstra bij een boer. 'Ik was weeskind en het beste was toen om bij een boer te werken.' Na drie jaar militaire dienst in de tropen ging hij werken bij de Veeartsenijschool in Utrecht. Hij was toen in de kost bij een zus die in De Bilt woonde.

Nooit ruzie
Vanuit De Bilt ging Dijkstra regelmatig terug naar Westbroek omdat daar kennissen van hem woonden. 'Zondagsavonds uit de kerk gingen de jongens altijd wandelen in het dorp', vertelt mevrouw Dijkstra. 'Ik zat thuis op een bankje en op een gegeven moment kwam Wim naar het bankje toe. Dat was in 1949. We maakten een praatje en zo is het gekomen. Hij was mijn eerste en enige liefde en we hebben in de vijfenzestig jaar dat we getrouwd zijn nooit ruzie gehad.' Na hun trouwen woonden ze in een tot woning verbouwde wagen op wielen in de Bethunepolder in Tienhoven. Daar werd de oudste zoon geboren. Later gingen ze met dit mobiele huis naar Westbroek.

Postkantoor
De heer en mevrouw Dijkstra runden samen veertig jaar het postkantoor van Westbroek. Eerst vanuit het huis van de ouders van mevrouw Dijkstra en later in een nieuwbouwpand aan de Prinses Christinastraat. Het voorste gedeelte van dat huis was postkantoor en achter was het woonhuis van het gezin. Het echtpaar kreeg twee zonen en een dochter. Er zijn zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. In 1985 verhuisden ze naar Grondzeiler in Maartensdijk en ze wonen nu bijna twintig jaar op het Maertensplein. De heer Dijkstra rijdt nog auto en heeft heel veel aan sport gedaan. De briljanten bruiloft hebben ze met Pasen met 28 familieleden in Limburg gevierd.

Meer berichten