Groep 6 van Juf Marion van de Maarten Luther King school in Maartensdijk. Linksachter op de foto directeur Rob van Maanen.
Groep 6 van Juf Marion van de Maarten Luther King school in Maartensdijk. Linksachter op de foto directeur Rob van Maanen.

Gezonde gastlessen op school

Algemeen Jeugd

Op maandag 4 april is de Maarten Luther King school in Maartensdijk schoolbreed gestart met het project 'Smaak'.  De smaaklessen werden aangevuld met gastlessen over onder andere de spijsvertering voor de groepen 6 en 7 gegeven door Gitta van Eick.

Astrid Hendriks gaf smaaklessen in de vorm van een quiz in groep 3, 4 en 5 en Aletta van der Geest verraste de kinderen van groep 1 en 2 met een leuk verhaaltje over smaak en proeven en liet de kinderen dan ook echt wat proeven.

Certificaat
De dames zijn allen voorlichters van Stichting Kind en Voeding. Om de school een pluim te geven voor het houden van het project 'Smaak' werd een certificaat aan directeur Rob van Maanen overhandigd. De kinderen van juf Marion uit groep 6 mochten het certificaat in ontvangst nemen. Directeur Rob heeft aangegeven dat de gastlessen ook voor volgend jaar in het lespakket worden meegenomen.

Kind en Voeding
Stichting Kind en Voeding is ontstaan uit bezorgdheid over de ongezonde eetgewoontes van kinderen op de basisschool. Door middel van gastlessen, lezingen voor ouders en leerkrachten en workshops proberen zij meer bewustzijn te creëren over wat voeding met je lichaam doet. Door gezond te eten en te bewegen hebben kinderen minderen minder kans op overgewicht en ziekten.