Logo vierklank.nl
V.l.n.r. gedeputeerde Mariette Pennaerts, Europarlementariër Bas Eickhout, Birgit Loos (RIVM), Faiza Oulahsen (Greenpeace) en Klaas van Egmond (Hoogleraar RUU)
V.l.n.r. gedeputeerde Mariette Pennaerts, Europarlementariër Bas Eickhout, Birgit Loos (RIVM), Faiza Oulahsen (Greenpeace) en Klaas van Egmond (Hoogleraar RUU)
Natuur & Milieu

Goedbezochte Biltse Klimaattop

GroenLinks De Bilt organiseerde vrijdag 16 april In de tuinzaal van Huize Het Oosten in Bilthoven de Biltse Klimaattop 2016. Onder leiding van gedeputeerde Mariëtte Pennarts werd gediscussieerd over de vraag op welke wijze de klimaatafspraken van de top in Parijs gehaald gaan worden.

Zo'n tachtig belangstellenden woonden de bijeenkomst bij. Voorafgaand aan het debat waren er inleidingen door: Europarlementariër Bas Eickhout, Bitgit Loos, hoofd centrum Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid van het RIVM, Faiza Oulahsen, campagneleider bij Greenpeace en Klaas van Egmond, hoogleraar geowetenschappen aan de RUU. De discussie ging onder meer over de vraag hoe de noodzakelijke veranderingen tot stand gaan komen. De aanwezigen waren duidelijk van mening dat het daarbij gaat om een combinatie van sterke maatschappelijke druk en politieke moed. Wethouder Anne Brommersma sloot de avond af met een paar voorbeelden van duurzame burgerinitiatieven uit De Bilt. Zij noemde  de Nul-op-de-Meterwoningen, zonneweides, laadpalen voor elektrische auto's en het maandelijks drukbezocht Repair Café. Anne Brommersma zegt dat de ervaring leert dat innovatie altijd sneller gaat dan we nu kunnen bedenken. Zij heeft er alle vertrouwen in dat we in 2030 klimaatneutraal zijn.

Meer berichten