Logo vierklank.nl
Natuur & Milieu

Neem een kijkje achter de schermen

In de komende maanden zijn er opnieuw rondleidingen in de eeuwenoude eendenkooi van Breukeleveen. In de afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten met veel vrijwilligers de eendenkooi grotendeels gerestaureerd.

Vroeger werden daar eenden voor de consumptie gevangen, maar sinds tientallen jaren gebeurt dat niet meer en wordt de eendenkooi in verband met de grote natuur en cultuurhistorische waarden door Natuurmonumenten in stand gehouden. Op zondag 24 april, donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag), zondag 15 mei en maandag 16 mei (Pinksteren), zaterdag 28 mei en zondag 29 mei, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2016 laten gidsen van Natuurmonumenten van circa 12.00 uur tot circa 15.00 uur de schermen, de vangarmen, de kooiplas en het kooikershuisje zien en vertellen over de rijke historie van de eendenkooi en over het herstel van het dichtbij de eendenkooi gelegen trilvenengebied met zijn grote vogelrijkdom.

Aanmelden
De rondleidingen duren circa 45 minuten. Vooraf aanmelden om hieraan deel te nemen is niet nodig en deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de restauratiekosten van de eendenkooi wordt op prijs gesteld. De rondleidingen starten halfweg de Kanaaldijk, een fiets- en wandelpad gelegen tussen Hollandsche Rading en Tienhoven. Te bereiken vanuit Hollandsche Rading via het verlengde van de Graaf Floris V weg en vanuit Tienhoven via de Dwarsdijk. Bij regenachtig weer zijn er geen rondleidingen.       (Rene Alkema)

Meer berichten