Bo, Dorinda en Eva en hun timmerman.
Bo, Dorinda en Eva en hun timmerman. foto Reyn Schuurman

Kinderzwerfboekenstation in Bilthoven

Algemeen Jeugd

Donderdag 7 april werd het eerste kinderzwerfboekenstation in de gemeente De Bilt geopend bij buurtboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. Daar werd de eerste mini-bieb met zwerfboeken opgehangen door leerlingen van Het Nieuwe Lyceum. Zij hebben het project opgestart in het kader van hun maatschappelijke stage.

Kinderzwerfboeken zijn kinderboeken die door heel Nederland zwerven. Ze zijn voor alle kinderen en zwerven van ziekenhuis naar school, van trein naar bus en winkel naar bijvoorbeeld een kinderboerderij in Bilthoven. Kinderzwerfboek is een landelijk initiatief dat is opgezet om lezen onder kinderen te bevorderen. De boeken zijn te herkennen aan een kinderzwerboek-sticker op de kaft.

Stage
In het kader van hun maatschappelijke stage zijn Bo, Dorinda en Eva, leerlingen van het Nieuwe Lyceum aan de slag gegaan met het kinderzwerfboekenstation in Bilthoven. De mini-bieb van waaruit de boeken uit zwerven gaan kwam aan de muur te hangen bij buurtboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. Donderdag 7 april werd het zwerfboekenstation geopend en konden de boeken gaan zwerven.