Afbeelding

Leerlingen het Zonnewiel in theater marathon

Algemeen Kunst & Cultuur

De Utrechtse tweeling Imme en Sens Gerritsen speelt momenteel in de unieke voorstelling Borgen van het Noord Nederlands Toneel. Trots kwamen hun juf Vismaya Bakker en directeur Wim Oosterhuis van basisschool het Zonnewiel (De Bilt) het tweetal feliciteren bij de voorstelling in Zwolle.

Op hun school het Zonnewiel doet men veel aan toneel en andere kunstzinnige ontwikkeling. Wim Oosterhuis: 'Fantastisch dat we dit nu terug zien in het acteertalent van deze twee jongens. De school juicht deze bijzondere prestatie van harte toe'. 'Een enorm indrukwekkende voorstelling. Ik ben trots op de natuurlijke manier waarop onze leerlingen meespelen in een cast met 37 professionele artiesten', aldus Oosterhuis. Vismaya vond het stuk 'overweldigend, echt te gek': 'De jongens waren heel sterk in het zogenaamde 'stille spel': daar waar je geen tekst hebt maar wel je rol blijft uitoefenen. Juist deze kwaliteit maakte het stuk zo krachtig'. Borgen is een familiedrama (naar de gelijknamige tv-serie) binnen het eigentijdse politieke bolwerk. De voorstelling duurt ruim negen uur en is bijna overal uitverkocht. De tournee loopt t/m 12 juni.

Marathon
Hoe vindt de tweeling het om in deze theater marathon te acteren? Imme zegt: 'Ik ken alle acteurs nu heel goed, ook degenen die vaak op tv zijn. Ik vind het leuk dat we veel met elkaar lachen'. Sens: 'De acteurs, die onze ouders en zus spelen zijn heel enthousiast over ons. We krijgen lekker eten en als het heel ver is mogen we gratis in een hotel'. Later willen de jongens allebei uitvinder worden en ook blijven toneelspelen. Zie ook www.nnt.nl/borgen en/of www.zonnewieldebilt.nl (Mieuw van Diedenhoven)