Afbeelding

Succesvolle avond over 'Zorgzame buurten'

Algemeen Algemeen

Woensdagavond 30 maart organiseerde Mens De Bilt een bijeenkomst over 'Zorgzame Buurten' in Wijkrestaurant Bij De Tijd. Ruim 40 aanwezigen maakten kennis met elkaar en wisselden voorbeelden en ideeën uit over hun buurt, wijk of dorp.

Reden voor Mens De Bilt om de avond te organiseren zijn de veranderingen die plaatsvinden in zorg en welzijn. We worden geacht langer thuis te blijven wonen en meer voor elkaar te gaan zorgen. De vraag deze avond was dan ook 'Hoe kom je tot buurten waar het normaal is om naar elkaar om te zien?' Zoals ook bleek tijdens de avond zijn er tal van initiatieven en ideeën en gebeurt er al veel in De Bilt. Door met elkaar kennis te maken, ideeën uit te wisselen en met elkaar mee te denken, kunnen initiatieven een stap verder gebracht worden.

Vogelzang
Er waren voorbeelden, zoals uit de wijk 'Vogelzang', waar vrijwilligers uit de wijk oudere buurtbewoners bezoeken en koffie-ochtenden organiseren. En Hollandsche Rading, waar deze maand een bewonersenquête is uitgezet om in kaart te brengen aan welke voorzieningen behoefte is en wat inwoners daarvan zelf en/of voor elkaar willen en kunnen organiseren.

Vervolg
De avond krijgt zeker een vervolg, waarschijnlijk in juni met onder andere een presentatie over buurtapps, waarmee contacten, vragen, aanbod en initiatieven in een buurt gedeeld kunnen worden. Meer informatie daarover volgt! Heeft u ook een goed idee of initiatief in uw buurt, maar ondersteuning of meedenkkracht nodig om het verder te brengen? Neem dan contact op met Annet Meeuws van Mens De Bilt (a.meeuws@mensdebilt.nl of 030-7440595).