De Kroeg is een mooie gelegenheid om andere mensen te leren kennen.
De Kroeg is een mooie gelegenheid om andere mensen te leren kennen.

1 april in De Kroeg

Algemeen Algemeen

door Marijke Drieenhuizen

Vrijdag 1 april is er weer een gezellige avond in De Kroeg. De Kroeg is elke eerste vrijdag in de maand de plek waar mensen met een verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten, een spelletje kunnen spelen of aan een andere activiteit meedoen. Niets hoeft alles mag. De Kroeg wint al aan bekendheid en de laatste keer waren er bijna veertig deelnemers.

De Kroeg wordt georganiseerd door begeleiders van Abrona, Zideris, Reinaerde en Thomashuis Maartensdijk met ondersteuning van Mens De Bilt. De enthousiaste begeleiders pakken dit op in hun vrije tijd. De Kroegavonden worden gehouden in Wijkrestaurant Bij de Tijd in De Bilt. Het begint om kwart over zeven en duurt ongeveer twee uur. Iedereen, vanaf een jaar of zestien en behorend tot de doelgroep, is van harte welkom.

Enthousiast
De eerste vrijdag in april is gelijk 1 april. Een datum waarmee de organisatie aan de gang is gegaan. Grappen en grollen zijn bedacht en er is een speciale gast uitgenodigd. Gretha Palma is één van de organisatoren. Zij werkt bij Abrona en begeleidt momenteel zeven mensen met een beperking die allen zelfstandig wonen in de gemeente De Bilt: 'Ik bezoek deze mensen eenmaal per week en sta hen bij met raad en daad. Het is prachtig werk, ik geniet er van. Deze mensen zijn best zelfstandig maar ze gaan niet zomaar een avondje uit. Dat is weer net een stap te ver. De Kroeg is toegankelijk voor mensen van alle niveaus, toch zien we dat de mensen die begeleid zelfstandig wonen net iets meer aan zouden kunnen. We onderzoeken voor hen wat er nog meer mogelijk is'. De groep organisatoren worden inmiddels ook al ondersteund door veel vrijwilligers. 'Het is heel leuk dat mensen die voor één keer willen komen helpen het liefst daarmee doorgaan. De sfeer is goed en je ziet de deelnemers genieten, dat zien ze'.

De Kroeg in Wijkrestaurant Bij de Tijd aan de Prof. Dr. H. Kamerlingh Onnesweg nummer 14 in De Bilt. Wilma van Poelgeest van Mens De Bilt (030- 744 05 95) vertelt u op kantoortijden hier graag meer over.