Irene Beach naar Larenstein

Algemeen Sport

Irene Beach maakt sinds 2009 gebruik van het terrein van het voormalige buitenbad van zwembad Brandenburg. Inmiddels is het ledenaantal is gegroeid tot meer dan 200 en men heeft in prestatieve zin aansluiting gevonden bij de landelijke top van het beachvolleybal.

Vanwege het besluit tot nieuwbouw van het zwembad Brandenburg op de huidige locatie, is de gemeente samen met Irene Beach op zoek gegaan naar een vervangende locatie, waarbij vooral is gekeken naar een mogelijke aansluiting bij de bestaande sportinfrastructuur. Dat is gelukt op het Sportpark Larenstein aan de Tweelingen in Bilthoven. Momenteel is Korfbalvereniging NOVA de enige gebruiker van het sportpark, bestaande uit een kunstgras- en een natuurgraskorfbalveld. Op basis van de Begroting 2016, beschikt het College over een budget voor de vervanging en renovatie van de beide korfbalvelden.

Afmetingen
Vanwege een recente wijziging van de speelveldafmetingen voor de korfbalsport, is het mogelijk om de beide huidige korfbalvelden te vervangen door drie kunstgrasvelden met de nieuwe, kleinere, speelveldafmeting. Bijgevolg komt het natuurgraskorfbalveld vrij en ontstaat er ruimte voor de beach-accommodatie. Het College heeft intussen met Irene Beach en NOVA overeenstemming bereikt over de nieuwe ingebruikgeving en noodzakelijke aanpassing van het Sportpark Larenstein. Irene Beach zal de aanleg van de beach-accommodatie zelf financieren. De gemeente zal een aantal aanvullende voorzieningen verzorgen, zoals de aanleg van nutsaansluitingen tot aan de perceelgrens en een aantal extra parkeerplaatsen. Voor de realisatie van deze aanvullende voorzieningen is dekking gevonden in het achterwege blijven van de geplande renovatie van het natuurgras-korfbalveld. De herinrichting van Sportpark Larenstein vindt in de komende weken plaats en leidt per saldo tot lagere structurele lasten.