Twee leerlingen (Anniek en Jasper) van de Bosbergschool mochten Jeroen Dijsselbloem interviewen. (foto Josta Koot)
Twee leerlingen (Anniek en Jasper) van de Bosbergschool mochten Jeroen Dijsselbloem interviewen. (foto Josta Koot)

Leerlingen Bosbergschool interviewen Dijsselbloem

Algemeen Jeugd

Zelf heeft hij eigenlijk nooit geld op zak en komt hij nauwelijks in winkels. Eigenlijk is zijn vrouw de baas thuis over de portemonnee, bekende minister Jeroen Dijsselbloem woensdag tijdens de Week van het Geld kinderpersconferentie op zijn eigen ministerie. Anniek en Jasper van de Bosbergschool uit Hollandsche Rading waren erbij om hem voor hun schoolkrant te interviewen.

Vijftig jeugdige redacteuren uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen, kregen een speciale persaccreditatie om deel te kunnen nemen aan deze persconferentie. Voorafgaand hieraan kregen ze van Wie is de Mol-winnaar Klaas van Kristum diverse tips en trics over interviewen. Uiteraard namen de kinderen deze adviezen gelijk ter harte en ondervroegen ze hem over de opnames van Wie is de Mol.

Wegwijs
Het ministerie wil tijdens de Week van het Geld kinderen wegwijs maken met geld, sparen en geld verdienen. Geld verdienen wilde Dijsselbloem in eerste doen door binnenschipper te worden, zo ontdekten Anniek en Jasper deze middag. Maar het liep dus anders voor hem. Deze en andere weetjes over de minister, geld en de ervaringen van Anniek en Jasper, zijn binnenkort te lezen in een speciale editie van de Bosberggazet; de schoolkrant is via de site van de Bosbergschool te lezen.  (Hilda Ritman)