Logo vierklank.nl
Aandachtig luisteren de kinderen naar het verhaal van de dominee.
Aandachtig luisteren de kinderen naar het verhaal van de dominee.
Algemeen

Viering Palmpasen met ezel

Rond vijftig leerlingen van de Julianaschool in Bilthoven maakten zondagochtend op school een palmpaasstok. Met het resultaat maakten de kinderen en hun ouders, vergezeld door een ezel, een rondgang door de omgeving. De optocht eindigde bij de Centrumkerk.

door Guus Geebel

Als sluitstuk van de dienst ging de bonte stoet met de rijk versierde palmpaasstokken de kerk in. Ook de ezel kwam binnen. Dominee Benedikte Bos vertelt de kinderen een verhaal over drie belangrijke dieren die mensen vervoeren. De kameel, het paard en de ezel. Over de ezel vertelt ze dat die vond dat hij rare konijnenoren had toen hij zichzelf in de spiegel zag.

'Maar in de hemel zagen de engelen de ezel en dachten, die is zo bescheiden en zorgt zo goed voor de mensen, die willen we wel een plekje in de hemel geven', vertelt de dominee. 'Ze nodigden de ezel uit en bij de hemelpoort gekomen duwt hij met zijn neus de deur van de poort een beetje open. Wat hij ziet is schitterend. Grazige weiden met klavertjes vier, boeken met ezelsoren en een heleboel beekjes en meertjes met ezelsbruggetjes. Dat was de hemel en de ezel wilde naar binnen gaan. Maar toen dacht hij, als in de hemel ben, wie moet op aarde dan de barmhartige Samaritaan naar de herberg rijden, of Maria die zwanger is van Jezus naar Bethlehem brengen, of Jezus naar Jeruzalem brengen. De ezel is weer teruggegaan naar de aarde, maar omdat hij even met zijn neus de hemelpoort heeft aangeraakt hebben alle ezels een witte neus.'

Meer berichten