Kinderen helpen mee met de schoonmaakwerkzaamheden bij het buurtcentrum W4. [foto Reyn Schuurman]
Kinderen helpen mee met de schoonmaakwerkzaamheden bij het buurtcentrum W4. [foto Reyn Schuurman]

Aan de slag tijdens NLdoet

Algemeen Algemeen

Vrijdag 11 maart vond het jaarlijkse vrijwilligersevenement NLdoet plaats. Dit jaar verrichtten medewerkers van de gemeente De Bilt werkzaamheden in de tuin van Zorgboerderij Nieuw-Bureveld aan de Universiteitsweg 1 te De Bilt en hielpen zij bij het opknappen van het buurthuis W4 Weltevreden in De Bilt.

De aftrap van NLdoet vond vrijdagochtend plaats door burgemeester Arjen Gerritsen bij Zorgboerderij Nieuw-Bureveld. Een groep van tien ambtenaren van de gemeente De Bilt ging samen met leerlingen van het speciaal onderwijs een dag klussen in de tuin van de zorgboerderij. Tussendoor was er een lunch in de koeienstal. Op de zorgboerderij vinden mensen met een zorgvraag passende dagbesteding of werkplek. Vier dagen per week zijn er ongeveer zes mensen die meebeleven wat er op de boerderij gebeurt en helpen zij de boer bij werkzaamheden.

W4
Het buurtcentrum W4 in De Bilt kreeg tijdens NLdoet een kleine opknapbeurt. In de middag gingen vijf ambtenaren samen met jongeren aan de slag met het schilderen van de kleine zaal en diverse schoonmaakwerkzaamheden. In totaal waren er 30 klussen tijdens NLdoet in de gemeente De Bilt.

Maatschappelijk betrokken
Actief zijn voor de samenleving met eigen medewerkers en zo de buitenwereld naar binnen halen vindt niet alleen de gemeente belangrijk. Dit jaar werd gekozen voor het thema participatie; een thema, dat als een rode draad door de activiteiten loopt. Later dit jaar vinden er nog activiteiten plaats als ondersteuning bij Nederlandse les voor  allochtone deelnemers, een rolstoel 4dgse voor bewoners van De Schutsmantel, een sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking en samen eten met 55plussers. 

Burgemeester Arjen Gerritsen aan de slag bij Zorgboerderij Nieuw Bureveld. [foto Reyn Schuurman]
Leerlingen van het speciaal onderwijs helpen het team ambtenaren op Nieuw Bureveld.. [foto Reyn Schuurman]