Artiesten en kunstenaars met woningbezitters bijeen in De Bilt.
Artiesten en kunstenaars met woningbezitters bijeen in De Bilt.

Weer gevarieerd Gluren bij de Buren

Algemeen Kunst & Cultuur

door Guus Geebel

Voor de achtste keer vindt op zaterdag 19 en zondag 20 maart Gluren bij de Buren plaats. Liefhebbers kunnen tijdens dit festival op huiskamerniveau, in woningen die bewoners beschikbaar stellen, kosteloos activiteiten bijwonen. Artiesten en kunstenaars zorgen voor een gevarieerd programma met muziek, theater, cabaret, beeldende kunst en verhalen.

Woensdag 2 maart kwam een aantal artiesten en woningbezitters in De Bilt bijeen om kennis met elkaar te maken en aanvullende informatie te krijgen. Op 19 maart zijn er op elf locaties activiteiten en op 20 maart in veertien woningen. Bijna alle optredens beginnen beide dagen om 13.00, 14.30 en 16.00 uur en duren steeds ongeveer een half uur. Iedereen kan dus per dag drie locaties bezoeken. Op een locatie wordt drie keer hetzelfde programma uitgevoerd. Het volledige programma van Gluren bij de Buren staat op www.glurenbijdeburen-debilt.nl. Ook met flyers en sandwichborden wordt aandacht aan het evenement geschonken. De organisatie adviseert van tevoren de website te raadplegen om te kijken of een bepaalde activiteit door omstandigheden misschien niet doorgaat of door wat anders is vervangen.

Algemeen
De artiesten en de mensen die de locatie beschikbaar stellen doen dat belangeloos. De optredens zijn gratis, maar om dit evenement een volgende keer weer te kunnen organiseren is een vrijwillige bijdrage welkom. Er staan daarvoor bij de optredens speciale spaarpotten in de vorm van een huisje en mandjes. Gluren bij de Buren is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur (SKC). Het evenement wordt georganiseerd door Els Bonten, Titia Brouwer, Andrea Juriaanse, Caroline Willemse, Roos de Bruin en Inge Fuijkschot. Sinds dit jaar heeft Ad Baars zich ook bij de organisatie aangesloten. 'Dat is reuze handig, want behalve dat hij deze prachtige ruimte heeft en die ook beschikbaar stelt voor optredens, is hij ook erg handig', zegt SKC-voorzitter Inge Fuijkschot.