?Henri L'Honoré Naber (links) wordt door landelijk secretaris Flip van Leeuwen de Gouden Insigne opgespeld.
?Henri L'Honoré Naber (links) wordt door landelijk secretaris Flip van Leeuwen de Gouden Insigne opgespeld.

Gouden Insigne voor voorzitter Groei en Bloei

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Na 16 jaar bestuurslid te zijn geweest, nam Henri L'Honoré Naber afscheid als voorzitter van Groei en Bloei, afdeling De Bilt/ Bilthoven e.o. Dit ging niet ongemerkt voorbij. Op grond van Buitengewone Verdiensten werd hem, door landelijk secretaris Flip van Leeuwen de Gouden Insigne opgespeld, onder toeziend oog van de nieuwe voorzitter Sylvia Bontan.

'L'Honoré Naber heeft veel voor onze afdeling betekend'. Aan het woord is Aart Verhoef, bestuurslid van Groei en Bloei De Bilt/ Bilthoven. Hij vervolgt: 'Van de 16 jaar dat L'Honorë Naber bestuurslid is geweest, was hij liefst 15 jaar voorzitter. Ik heb het nog even nagezocht, volgens de Kamer van Koophandel werd hij op 6 maart 2001 voorzitter van de afdeling'.

Netwerk
L'Honoré Naber was zeer actief voor De Bilt. Als voorzitter was hij natuurlijk het gezicht voor de vereniging. Verhoef: 'Hij heeft een groot netwerk binnen onze gemeente, die onze afdeling, en Groei en Bloei landelijk, een warm hart toedraagt. Dat kan altijd van pas komen, natuurlijk. Daarnaast is hij actief geweest bij het opstarten van het rayon Utrecht Event, nu beter bekend als 'Tuinplezier'. In 2014 ontving de organisatie van dit event de G&B-vernieuwings-eerste prijs'. De laatste twee jaar had dit event een dagvullend programma met lezingen en workshops, maar dit jaar wordt een heel weekend uitgetrokken voor dit tuin-event. 'De samenwerking met de Botanische Tuinen Utrecht en de diverse afdelingen in onze regio zorgt voor een win-win-situatie voor alle deelnemende partijen', aldus Verhoef.

Tuinplezier
Ondanks het aftreden van L'Honoré Naber, is de afdeling nog lang niet van hem af. Zo blijft hij zich inzetten voor het rayon-evenement Tuinplezier! en voor de plantjesmarkt in mei. Verhoef: 'Ik ben blij dat wij hem behouden voor onze afdeling, een man die echt geïnteresseerd is in onze vereniging Groei & Bloei en haar leden en die zich wil blijven inzetten voor onze afdeling en daarbuiten'.