Sterk Spul liet inwoners van deze gemeente eerder enthousiast meezingen.
Sterk Spul liet inwoners van deze gemeente eerder enthousiast meezingen.

Meezingavond in De Vierstee

Algemeen Vierstee 2.0

Vrijdag 20 mei vindt er een meezingavond plaats in De Vierstee als onderdeel van de actie die bijdraagt aan de financiering van de renovatie van de Vierstee. Hiervoor worden zangers en musici gevraagd. Door gezamenlijk actief mee te zingen ontstaat een gevoel van verbondenheid. En er wordt geld ingezameld voor de renovatie van De Vierstee.

De deelnemende zangers op het podium zingen zelf een lied en streven er naar om de zaal te laten meezingen, de hele tekst of een deel daarvan. Het gaat niet in de eerste plaats om de muzikale prestatie, maar vooral om de zaal mee te krijgen. De tekst van de liederen komt in het programmaboekje, zodat iedereen kan meelezen.

Deelnemers
Deelnemers kunnen individuele zangers of groepen zijn. Elke deelnemer krijgt een gelimiteerd aantal minuten, afhankelijk van het totaal aantal deelnemers. Iedere deelnemer zingt één of een paar nummers. Om het meezingen te bevorderen, wordt vooral met Nederlandse teksten gewerkt. Bekende Engelse, Duitse of Franse mag ook. Alle muziekgenres zijn welkom: levenslied, jazz, gospel, operette, cabaret etc. Er zal voor begeleiding worden gezorgd. Een deelnemer kan ook zijn eigen begeleiding organiseren. Wel is bladmuziek nodig voor de begeleiding.

Podium
Het programma bestaat uit 8 tot 15 verschillende deelnemers op het podium. Deelnemers komen uit de gemeente De Bilt, met een warm hart voor Maartensdijk. De liederen zijn voor jong en oud bedoeld. De prijs voor het beste of leukste optreden, wordt door het publiek bepaald. Daarvoor wordt aan het eind van de optredens een lijst met deelnemers aan het publiek verstrekt, waar iedereen één stem op kan uitbrengen. Een voorlopig programma wordt opgesteld na 14 maart. Daarna worden de programmaboekjes gemaakt. Aanmelden of nadere informatie: Merel Becht, mail: merel_becht@hotmail.com – tel. 06 23852940, of Ebbe Rost van Tonningen, mail evt@ebbevantonningen.com , tel. 06 53225908.