Afbeelding

Irene dames 1 uit beker gekegeld

Algemeen Sport

De kwartfinale voor de bekercompetitie viel midden in de voorjaarsvakantie. Voor een gemiddeld seniorenteam niets aan de hand, maar juist door die vakantie werd het een kansloze onderneming voor Irene dames 1, dat voor het overgrote deel uit middelbare scholieren bestaat en daardoor incompleet was.

Omdat VTC Woerden niet meewerkte aan de verplaatsing van de wedstrijd, restte Irene niet anders dan met invallers en slecht voorbereid deze wedstrijd te spelen. Irene had met deze gelegenheidssamenstelling niet getraind en kon daardoor geen vuist maken tegen de dames van VTC Woerden. Het ervaren VTC, spelend in de derde divisie, een niveau hoger dan Irene dames 1, benutte dit ten volle. De setstanden, 25-14, 25-19 en 25-13 voor de Woerdense dames spreken voor zich. Laura Klomparends was, ondanks de verzwakte opstelling, de stabiele factor in het team en behaalde haar normale niveau.

In de reguliere competitie staat Irene dames 1 op de vierde plaats. Daardoor is in het laatste deel van de competitie met stevig trainen en goed spel een kans op promotie naar de derde divisie nog steeds aanwezig. Op zaterdag 5 maart speelt Irene DS1 in Den Haag tegen Kalinko DS1.            
(Jack Asperdt)