Logo vierklank.nl
De officiële handelingen werden in sneltreinvaart doorlopen.
De officiële handelingen werden in sneltreinvaart doorlopen.
Sport

Oprichting Wielertoervereniging

Woensdag 17 februari waren in het Dorpshuis van Westbroek zo'n veertig kandidaat-leden getuige van de oprichting van 'hun' toervereniging. Nadat het huishoudelijk reglement en de statuten met algemene stemmen waren aangenomen en het voorlopig bestuur was geïnstalleerd, werd de nieuwe vereniging ingeluid met drank en een stuk taart van één van de leden, Maartensdijkse bakker Bert Bos.

door Walter Eijndhoven

'Wat een mooi succes'. Aan het woord is Jan Hennipman, één van de voortrekkers en bestuurslid van de nieuwe Wielertoervereniging Westbroek. Hij vervolgt: 'Tijdens de vergadering op 16 december vorig jaar polsten Martin Westeneng en ik of er eigenlijk wel genoeg animo was voor zo'n vereniging in ons dorp. Een domme vraag achteraf, in een dorp met zoveel fietsfanaten en een eigen Wielerronde. Maar zo'n massale opkomst hadden wij niet verwacht. In december hadden wij in no-time al 35 geïnteresseerden, twee weken daarna stond de teller al op 50 belangstellenden'. Op 17 februari staan zo'n 60 leden ingeschreven voor de nieuwe vereniging. Ruim voldoende om oprichting te laten plaatsvinden'.

Sneltreinvaart
De officiële handelingen werden in sneltreinvaart doorlopen. Nog voor de pauze werd ook een voorlopig bestuur aangesteld: Martin Westeneng als voorzitter, Jan Hennipman als secretaris, Gert-Jan Evers penningmeester en Jan van Vliet en Kees Wijnen, beide als algemeen bestuurslid. Hennipman: 'Ik ben blij dat alles zo vlot verliep. Nu kunnen wij langs de notaris en de Kamer van Koophandel, om alles te laten vastleggen en is Westbroek een nieuwe vereniging rijker: WTV Westbroek!'.

Outfit
Na de pauze kon de nieuwe wielerkleding bekeken worden. De kleding wordt gesierd met diverse logo's van in Westbroek bekende bedrijven. Het bestuur is blij diverse enthousiaste sponsors voor drie jaar te hebben vastgelegd. Bovendien is, in samenspraak met de sponsoren, van alle verschillende logo's en kleuren een zeer fraaie outfit ontworpen, waar men trots op is. De leden kregen deze outfit gepresenteerd en er werd met veel enthousiasme op gereageerd. Evers: 'Wij hebben goed gekeken naar de kwaliteit, uiteraard in verhouding met de prijs. Uiteindelijk is gekozen voor een merk dat ook veel profrenners kleedt.'

Fietskalender
Na de kleding kwam de Fietskalender ter sprake. Hennipman: 'Wij toeren op diverse dagen in de week, met diverse afstanden en verschillende snelheden, tussen 1 maart en 1 november'. Buiten het gezellig met elkaar fietsen, op diverse vaste fietsmomenten in de week, is ieder lid van de vereniging ook nog eens aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), met als voordeel een fietsverzekering, korting bij toertochten en 6x per jaar een wielermagazine. Hennipman: 'Veel leden zullen hiervan zeker gebruik maken. Maar dit is nog niet alles. Wij willen een leuke vereniging op poten zetten met voor ieder wat wils: te denken valt aan een jeugdgroep, het instellen van een toertochtcommissie, een clinic of info-avond en natuurlijk de verplichte jaarvergadering in de vorm van een gezellige seizoensafsluiting. Mogelijk dat ook de Wielerronde in de toekomst een onderdeel gaat vormen binnen de Wielertoervereniging Westbroek. Het bestuur heeft er zin in om een succes te maken van deze vereniging'.

Voor meer informatie kan men binnenkort kijken op de website www.wtvwestbroek.nl of nu al contact opnemen met de secretaris van de Wielertoervereniging: Jan Hennipman, info@wielerrondewestbroek.nl

Meer berichten