Irene krabbelt op

Algemeen Sport

Zaterdag, 20 februari speelden de Irene heren een uitwedstrijd tegen US in Amsterdam. Bij winst tegen deze directe concurrent uit de onderste regionen van de competitie zou Irene naar boven kunnen kijken op de ranglijst. Irene begon enigszins timide aan de wedstrijd waardoor er al snel een verschil van zo'n vijf punten ontstond en verloor daardoor de eerste set met 25-20.

Kersverse coach Roeland Meijs maakte de heren duidelijk dat er iets moest veranderen aan de inzet. Irene herpakte zich en won de tweede set met 18-25. Hierdoor gesterkt won de ploeg ook de derde set met 23-25. Door een aantal onnodige fouten gaf men op het laatste moment de winst van de vierde set uit handen en werd het 25-23 voor de thuisploeg. Irene was nog van slag bij aanvang van de vijfde en beslissende set. Maar door gemotiveerd spel en inzet vanaf de eerste serve wonnen de Irene heren de set en daarmee de wedstrijd. Irene komt met drie wedstrijdpunten terug uit Amsterdam en stijgt daarmee komt voorzichtig uit de degradatiezone.

Op 5 maart speelt Irene heren 1 weer een uitwedstrijd maar dan in Zaandam tegen Zaanstad heren 3, de koploper van hun poule van de Tweede Divisie C.           
(Bart Delen)