Afbeelding

Tentoonstelling Connie van Winssen

Algemeen Kunst & Cultuur

Van 19 februari tot en met 31 maart is in Wijkrestaurant Bij de Tijd werk te zien van plaatsgenoot Connie van Winssen. Connie van Winssen schildert al ruim 35 jaar. Ze is begonnen met portretten in olieverf. Toen zij naar de Nieuwe Academie in Utrecht ging  raakte zij gecharmeerd van acrylverf. Dat paste prima bij haar snelle manier van werken.

Rond 2005 werd haar werk veel kleurrijker en werden voornamelijk boerderijdieren geportretteerd. Sinds 2010 wordt haar werk weer iets minder kleurrijk en komt de mens weer terug als onderwerp en ook de olieverf wordt op  incidentele basis  weer tevoorschijn gehaald. Zij gebruikt foto's als basis voor haar schilderijen. Ze bewerkt deze eerst op de  computer waarna ze het uiteindelijke ontwerp op het doek schildert.  Haar werk is kleurig, herkenbaar, helder en toegankelijk. Connie exposeert zeer regelmatig in binnen- en buitenland, in galeries, musea  en op beurzen. Een van haar meest uitzonderlijke projecten was een gigantisch doek van 10,5 x2,2 meter, dat om een windmolen in Almere hing in het voorjaar van 2012.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van Bij de Tijd te bezoeken. Deze zijn: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur.  De ingang van het restaurant bevindt zich op de hoek van de Dr. H. Kamerlingh Onnesweg en Alfred Nobellaan.

Ballerina.