Logo vierklank.nl
Altijd volle bak bij de voorstellingen van Theater in het Groen. [foto Henk van de Bunt]
Altijd volle bak bij de voorstellingen van Theater in het Groen. [foto Henk van de Bunt]
Kunst & Cultuur

Theater in het Groen zoekt spelers

Theater in het Groen is in de gemeente De Bilt bekend vanwege de grootschalige theatervoorstellingen, die zij al bijna tien jaar in en rondom Groenekan uitvoert. Eerder waren fort Ruigenhoek, landgoed Eyckenstein, huize Voordaan en het terrein van de gemeentereiniging locaties voor de verrassende en spectaculaire voorstellingen.

Voor komende zomer staan er twee nieuwe voorstellingen op stapel: kleinschaliger, maar niet minder verrassend. En nieuwe spelers zijn van harte welkom. De vaste spelerskern van Theater in het Groen draait al een flink aantal jaren mee en beschikt inmiddels dan ook over een ruime spelervaring. Toch wil de stichting ook nieuwe spelers de gelegenheid bieden om aan een TIHG-voorstelling mee te werken. En om te zorgen dat de nieuwe spelers niet gelijk in één van de 'grote' producties mee moeten draaien, zijn de aankomende zomervoorstellingen, die bescheidener van opzet zijn, een prima manier voor belangstellenden om te kijken of TIHG hen bevalt.

Voorstellingen
'We gaan twee relatief kleinschalige voorstellingen uitvoeren', licht artistiek leider Timon Blok toe. 'Regisseuse Nelly van der Geest gaat een bewerking maken van het beroemde kinderboek 'Meester van de Zwarte Molen', een klassieker over vriendschap, verraad, magie en zwarte kunst. Ikzelf maak een voorstelling over verraad en loyaliteit, met de beroemde legende over de vier Heemskinderen en het paard Beyaart als uitgangspunt. Het worden weer typische Theater in het Groen-voorstellingen: laagdrempelig, muzikaal, humoristisch, en geschikt voor het hele gezin'. De voorstellingen worden op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni gespeeld op twee verschillende locaties in Groenekan. 'De precieze plekken houden we omwille van het verrassingseffect nog even geheim', aldus Timon Blok, 'maar het worden in ieder geval spannende en verrassende plekken, waar mensen niet dagelijks komen'.

Aanmelden
Voor mensen die over enige spelervaring beschikken en die willen kijken of het spelen bij Theater in het Groen hen bevalt, organiseren de beide regisseurs op donderdag 18 februari om 20.00 een Open Spelavond. Op die avond krijgen potentieel geïnteresseerden een korte workshop, waarbij wordt gekeken naar het spelniveau van de belangstellenden. Tevens kunnen mensen kijken of de werkwijze van de regisseurs aansluit bij hun behoefte, en is er gelegenheid vragen te stellen over de beide zomervoorstellingen. De Open Spelavond vindt plaats in de vaste repetitiestek van Theater in het Groen: basisschool Het Nijepoortje aan de Groenekanseweg in Groenekan. Voor vragen kan contact worden opgenomen met artistiek leider Timon Blok, tel. 06 51604554. Aanmelden voor de Open Spelavond kan via een mailtje naar elstheaterinhetgroen@gmail.com.

Meer berichten