De beste ondernemers van de Michaelschool.
De beste ondernemers van de Michaelschool.

Ondernemers bij Michaelschool

Algemeen Jeugd

2016 is voor Groep 8 van de Michaelschool uit de Bilt begonnen met een ondernemersspel. Vijf bedrijfjes zijn opgericht en leerlingen werden voor een maand directeuren. Aan het einde van de maand heeft Enjoy de titel beste ondernemer van de Michaelschool binnen gesleept. Ze hadden na aftrek van huur, salaris, leningen en uitbetaalde aandelen het hoogste financieel resultaat gerealiseerd.

In januari is elke week een dagdeel besteed aan het spel. Bedrijfjes werden opgericht, patenten aangevraagd, productie gedraaid, reclamefilmpjes gemaakt en verkoopprijzen bepaald. Alles gericht op de verkoopdag om de mooiste en beste armbandjes en sleutelhangers aan de leerlingen van groep 7 te verkopen. 

Opzet
Na afloop is samen met groep 7 en 8 nagesproken. Wat had de kinderen in groep 7 het meeste aangesproken en wat had hen beïnvloed om bepaalde spullen te kopen? Wat was groep 8 het meest opgevallen bij de verkoop, hadden ze iets anders verwacht? Dit leverde gesprekken op over keuzes maken en samenwerken, de opzet van het spel was daarmee meer dan geslaagd. (Bart Leeflang)