Logo vierklank.nl
Algemeen

Vluchtelingen dagje uit naar Efteling

Dankzij een georganiseerde sponsorloop door leerlingen van Havo 3C van Het Nieuwe Lyceum, konden 59 vluchtelingen en hun begeleiders zondag 17 januari afreizen naar de Efteling. Op deze manier konden zij, in ieder geval voor één dag, hun misère achter zich laten. Vooral voor de kinderen was deze dag uitermate geslaagd.

door Walter Eijndhoven

'De dag van vertrek begon goed'; aan het woord is Toon Gerritsen, één van de begeleiders van de groep. Hij vervolgt: 'De bus zou om 9.15 uur vertrekken, maar om half tien was hij er nog steeds niet. Uiteindelijk hebben wij maar gebeld naar de busverhuurder en bleek dat de eerste bus het niet deed. Maar een tweede bus was op weg, zo verzekerden zij ons. Om 9.45 uur kwam de bus dan toch voorgereden bij Steunpunt Vluchtelingen De Bilt. Iedereen rende naar de bus en uiteindelijk kon de reis beginnen voor 39 kinderen en 20 ouders en hun begeleiders'.

IJsvorming
Bij aankomst op de Efteling bleek dat de achtbaan gesloten was, wegens ijsvorming. Dit tot groot verdriet van de kinderen. Maar, ondanks de kou, genoot de hele groep van het dagje uit. Gerritsen: 'De kinderen en hun ouders hadden het erg naar hun zin, maar ook aan een leuke dag komt natuurlijk een eind. Wij wilden om 16.00 uur weer met de bus terug naar huis, maar juist toen ging de achtbaan open. Natuurlijk moesten en zouden verschillende kinderen in de achtbaan. Als je zag wat een lol die kinderen hadden'. Van het budget van 3.500 euro bleef uiteindelijk nog zo'n 100 euro over, voor een volgende keer. Gerritsen: 'Wat ik wel jammer vond, is dat niemand van de organisatie van de sponsorloop met ons is meegegaan. Zij hebben geen resultaat gezien van hun project, die blije gezichten van de kinderen. Als leraar vind ik het altijd belangrijk om leerlingen iets mee te geven, waar zij hun hele leven op kunnen terugkijken. Dit was een gemiste kans'.

Meer berichten