Medewerkers van De Bremhorst hebben een bezoek aan de VIP-bus gebracht..
Medewerkers van De Bremhorst hebben een bezoek aan de VIP-bus gebracht..

Mantelzorgdag voor medewerkers

Algemeen Algemeen

Dinsdag 19 januari jl. organiseerde De Bilthuysen een mantelzorgdag voor haar eigen medewerkers. Op deze dag bezocht de VIP bus, een rijdende winkel vol verse inspiratie, de verschillende locaties. Medewerkers konden de bus bezoeken en hun droom, gericht op de balans tussen werk en mantelzorg inblikken.

Wethouder Anne Brommersma was aanwezig bij de locatie Bremhorst; zij deelde hier haar droom als wethouder zorg en welzijn: meer eigen regie in de zorg bij de cliënt. De dag is onderdeel van de campagne Werk & Mantelzorg van het Steunpunt Mantelzorg De Bilt.

Werk
Een groot aantal van de medewerkers van De Bilthuysen is naast hun werk ook mantelzorger. Dit betekent dat zij langdurig en onbetaald voor een chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid of vriend zorgen. 'Voor mantelzorg kies je niet, dit overkomt je. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen maar lopen daarbij wel regelmatig tegen problemen aan bijvoorbeeld hoe deze zorg te combineren met je betaalde baan', aldus Annette de Wijze, locatiemanager van De Bilthuysen. 'In 2016 willen we verder werk maken van mantelzorg. De eerste stap is mantelzorg bespreekbaar te maken op de werkvloer en in de loop van dit jaar willen wij met ideeën en suggesties van onze medewerkers meer beleid over dit onderwerp maken'.

Campagne
Na De Bremhorst bezocht de bus De Koperwiek, De Biltse Hof en Weltevreden. Ook hier konden medewerkers hun droom en verse voornemens voor verandering inblikken. De campagne Werk & Mantelzorg van het Steunpunt Mantelzorg De Bilt bezoekt verschillende organisaties en bedrijven in de gemeente De Bilt om werkende mantelzorgers in de gemeente te bereiken. Op 10 februari 2016 wordt de campagne afgesloten met een symposium voor werkende mantelzorgers, werkgevers, organisaties en professionals. Voor deze bijeenkomst  wordt samengewerkt met gemeente De Bilt, Samen voor De Bilt en de Stichting Werk & Mantelzorg.