Ignace en Rienk bezorgen senioren  in De Schutsmantel een gezellige ochtend.
Ignace en Rienk bezorgen senioren  in De Schutsmantel een gezellige ochtend.

Van Ewijckdagen

Algemeen Algemeen

Deze week is bestuurslid Rienk Miedema van het Van Ewijck van De Bilt Fonds samen met Ignace de Jong, die de muzikale omlijsting verzorgt, weer op pad geweest om in totaal zo'n kleine duizend attenties rond te brengen. Maandagochtend werd Schutsmantel aangedaan en 's middags viel de eer te beurt aan De Biltse Hof.

door Henk van de Bunt

Toen de laatste ambachtsheer van Oostbroek en De Bilt, Sippo Johan van Ewijck, in 1979 overleed, bleek hij testamentair een aantal wensen te hebben vastgelegd. Eén van die wensen was, dat er elk jaar op zijn geboortedag, 26 november, een attentie moest worden uitgereikt aan bewoners van verzorgingshuizen in De Bilt. Aan deze wens wordt sinds 1980 gehoor gegeven en hiertoe werd de Stichting Van Ewijck van de Bilt Fonds in het leven geroepen. Vanwege organisatorische omstandigheden wordt deze gedenkdag ook wel eens over de jaarwisseling heen getild.

Allemaal
Aanvankelijk ontvingen alleen de bewoners van verzorgingshuis Weltevreden in De Bilt een attentie, maar inmiddels worden alle verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente De Bilt bezocht. Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken Ignace en Rienk met hun liedjes de senioren een gezellige ochtend of middag bezorgen. De koffie en heerlijke gebakjes maken het tot een goede ontspanning; ongetwijfeld zoals de naamgevers het voor ogen moeten hebben gehad. De presentatoren Rink Miedema en Ignace de Jong reizen al heel lang langs verzorging- en bejaardenhuizen en promoten de Stichting door middel van muziek. Zij speelden op de synthesizer en zingen samen met de bewoners. Deze week zijn Ignace en Rienk in de weer bij in totaal 7 bestemmingen in de gemeente.