Op naar de Mont Ventoux in 2014.
Op naar de Mont Ventoux in 2014.

Westbroekers naar top Mont Ventoux tegen MS

Algemeen Westbroek

door Walter Eijndhoven

Dit jaar wordt voor de zesde keer Klimmen tegen MS georganiseerd. Op zaterdag 11 juni gaan Nol en Janneke van Noort, samen met vijf andere stellen uit het dorp, de uitdaging aan om de top van de Mont Ventoux te bedwingen. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

Bij de Mont Ventoux, de berg die symbool staat voor de ziekte MS, gaan de gedachten vaak uit naar wielrenners die naar boven trappen, maar de top beklimmen kan ook op een andere manier, en wel lopend. De Westbroekse Janneke van Noort steekt direct van wal: 'Nol en ik gaan dit jaar met vijf andere stellen uit het dorp geld inzamelen voor MS. Op deze manier hopen wij meer aandacht te krijgen voor deze ziekte en geld in te zamelen voor onderzoek naar het juiste medicijn om deze ziekte te stoppen. Dat de groep fanatiek is, mag wel blijken. Iedere woensdag wordt hard getraind om het uiteindelijke doel te bereiken. De weg naar de top is 23 kilometer, met een gemiddelde stijging van 7,9 procent. Van Noort: 'Dat is best wel bikkelen, ja. Wij lopen en fietsen heel wat af. Het is fijn om ergens naartoe te trainen en uiteindelijk je doel te bereiken: de top'. Met deze actie hoopt het team dit jaar toch wel een flink bedrag binnen te halen.

Fruit
De teamleden proberen nog op tal van andere manieren geld binnen te slepen. Van Noort: 'In oktober 2015 hebben wij enorme hoeveelheden appels en peren geraapt. Via de firma Schulp werd al het fruit geperst. Uiteindelijk hadden wij 1.200 flessen wijn en sap. Allemaal voor de verkoop. De opbrengst werd gedoneerd aan het goede doel'.

Feest
Vóór de grote dag op de Mont Ventoux staan nog meer evenementen op stapel. Van Noort: ' Op vrijdag 12 februari organiseren wij een groot feest in het Dorpshuis, de opbrengst komt ook weer ten goede aan de Stichting MS. Aan Ad Verhoef hebben wij al gevraagd of hij een zaal in het Dorpshuis beschikbaar wil stellen voor ons en dat was geen probleem. Gelukkig doet de Stichting nooit moeilijk met betrekking tot dit soort evenementen'. Of dit nog niet alles is, worden op Koningsdag oranje tompoucen verkocht en eind mei wordt nog een grote dorpsbarbecue georganiseerd. Van Noort: 'Tot slot wil ik nog één ding kwijt. Onze groep vindt het heel fijn dat het dorp ons zo steunt en daar zijn wij hen erg dankbaar voor'.

Kaarten voor het feest op vrijdag 12 februari zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Sandra Nap: tel. 0346 282477, Adrie Bouwman: tel. 06 30682399 of Janneke van Noort: tel. 06 51304043. Aanvang 21.00 uur  in het Dorpshuis. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting MS.