Deelnemers aan de sponsorrit op ElliptiGO's komen aan bij de Julianaschool.
Deelnemers aan de sponsorrit op ElliptiGO's komen aan bij de Julianaschool.

Sponsortocht voor Villa Joep

Algemeen Algemeen

De Julianaschool in Bilthoven was vrijdag 22 januari de derde tussenstop van een door Spin & Sport for Life georganiseerde sponsortocht op ElliptiGO's voor Villa Joep. Een ElliptiGO is een soort loopfiets of crosstrainer op wielen. De deelnemers werden enthousiast en met veel lawaai door de leerlingen ingehaald. In de school kregen zij een lunch aangeboden.

door Guus Geebel

De bijna zeventig deelnemers waren in Lienden gestart en na tussenstops in Maurik en Doorn kwamen ze rond het middaguur aan bij de Julianaschool. Na de lunch werd de ElliptiGOrit vervolgd om na negentig kilometer te eindigen bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De sponsorgelden zijn bestemd voor onderzoek dat in het AMC wordt gedaan naar neuroblastoom kinderkanker. Het onderzoeksteam staat internationaal hoog aangeschreven en de resultaten zijn baanbrekend. De onderzoeken laten hoopgevende resultaten zien. Het afwijkende gen is bekend en de onderzoekers zijn al een eind op weg om het juiste medicijn te vinden. Onderzoeker prof. dr. Rogier Versteeg verzorgde voor de deelnemers na aankomst een rondleiding.

Villa Joep
Villa Joep draagt de naam van Joep Steijn uit Voorschoten. Hij overleed aan neuroblastoom kinderkanker op vierjarige leeftijd. Direct na zijn overlijden richtten zijn ouders de stichting Villa Joep op om geld in te zamelen voor onderzoek naar geneesmiddelen voor deze ziekte.  Alle donaties die bij Villa Joep binnenkomen gaan volledig naar dit onderzoek. Voor Spin & Sport for Life is Villa Joep voor het tiende jaar op rij het goede doel. De deelnemende sportcentra gaan tijdens Spin & Sport for Life 2016 zoveel mogelijk geld voor dit doel ophalen door een sportevenement te organiseren. Informatie is te vinden op www.sportforlife.nl.