Afbeelding

Politie vanaf nu gevestigd in gemeentehuis

Algemeen Algemeen

In aanwezigheid van basisteamchef Martin Valenkamp en het wijkteam opende burgemeester Arjen Gerritsen dinsdag 19 januari de nieuwe locatie van het politiebureau De Bilt in het gemeentehuis in Bilthoven. Het politiebureau aan de Hessenweg in De Bilt sloot die dag voorgoed zijn deuren.

Het politiebureau in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur. Op zaterdag en zondag is het bureau gesloten. Tijdens de openingstijden kan onder meer aangifte worden gedaan of een gesprek met een agent plaatsvinden. De wijkagenten blijven bereikbaar via telefoonnummer 0900 - 8844 of via www.politie.nl (mijn buurt). Bij spoed en verdachte situaties geldt alarmnummer 112.

Aan het (voormalige) bureau aan de Hessenweg is een minuscuul briefje bevestigd met de volgende tekst: 'Met de vorming van de Nationale Politie is er iets veranderd. De politie in de gemeenten De Bilt, Soest, Bunschoten, Eemnes en Baarn vormen nu een nieuw politiebasisteam, genaamd: BASISTEAM BES.

Het hoofdkantoor van het politiebasisteam BES is het politiebureau in Baarn aan de Eemnesserweg 52, 3741 GB Baarn.

Naast dit hoofdkantoor komen er drie politiesteunpunten, waaronder één in de gemeente De Bilt. Het politiebureau in De Bilt zit in het gemeentehuis van de gemeente De Bilt aan de Soestdijkseweg Zuid 172, 3721 AB Bilthoven.

 Met de onthulling van een politielogo door Martin Valenkamp, basisteamchef BES Nationale Politie en burgemeester Arjen Gerritsen werd de nieuwe locatie in gebruik genomen.