?Het was zichtbaar genieten van beide kanten. [foto Henk van de Bunt]
?Het was zichtbaar genieten van beide kanten. [foto Henk van de Bunt]

'Kleintje Hollands op Tournee' groot succes

Algemeen Algemeen

Mensen met een verstandelijke beperking zingen voor ouderen

Met hulp van het Goede-doelen-fonds van coöperatie Dela en Tap Dela, hebben afgelopen zondag 17 januari artiesten van Kleintje Hollands ouderen van Wooncentrum Schutsmantel getrakteerd op een geweldig optreden. Aanleiding voor het optreden was een oproep van Samen voor De Bilt om een activiteit te verzorgen voor ouderen in woon- en zorgcentra.

Kleintje Hollands is sinds 2000 een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar gaat Kleintje Hollands op tournee langs maar liefst 20 zorginstellingen verspreid over heel Nederland. In de recreatiezaal van het zorgcentrum traden 's middags enkele artiesten op. Ze werden allemaal heel enthousiast en warm ontvangen. Ook de aanwezige ouderen genoten zichtbaar.

Onbeperkt!
Met het thema 'Onbeperkt!' nodigt het Goede-doelen-fonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Daarmee kunnen ze anderen verrassen met hun kwaliteiten en talenten. Iets goeds doen voor een ander zorgt ervoor dat je van betekenis kan zijn, dat je ertoe doet, gewaardeerd wordt en meetelt in onze samenleving. De organisatie gelooft niet alleen in een waardig afscheid voor iedereen, maar vooral dat we er zijn voor elkaar. Op basis van gelijkwaardigheid. Want we zijn we niet gelijk, we zijn wel gelijkwaardig. (Judith Boezewinkel)