Logo vierklank.nl
Lions nijver waardepunten tellend bijeen. De emmers waarin de diverse soorten punten worden verzameld staan op tafel.
Lions nijver waardepunten tellend bijeen. De emmers waarin de diverse soorten punten worden verzameld staan op tafel.
Algemeen

1049 pakken koffie voor de Voedselbank De Bilt

Op 2 december 2015 werd in De Vierklank de start aangekondigd van de Lions Koffieactie voor de voedselbank in de gemeente De Bilt. Bij deze actie werden mensen opgeroepen om waardepunten van Douwe Egberts in te leveren.

door Rob Klaassen

Douwe Egberts was bereid deze waardepunten om te wisselen voor koffie. Bovendien deed het bedrijf hierbij ook nog een extra duit in het zakje door de ingeleverde waardepunten met 15% te verhogen. Voor iedere ingeleverde 600 punten was Douwe Egberts bereid een pak koffie te verstrekken. Deze koffie is bestemd voor de voedselbank in De Bilt.

De organisator van de actie in de gemeente De Bilt, Marius van de Bosch, zegt dat de actie een ongekend succes was. De actie zelf is gevoerd door de Lionsclub Utrecht Domstad samen met de Lionsclub Bilthoven 2000. De coördinator van de Bilthovense club, Bettina Sturm: 'Onze club doet deze actie al voor het derde jaar. Wij hebben dat ook voor het derde jaar in dezelfde winkel gedaan, namelijk de Plus in Bilthoven. Dit jaar hebben we ook nog punten ingezameld tijdens onze Lions kerstbomenverkoop. Alles bij elkaar zijn we goed voor zo'n ruim 200 pakken koffie'.

Veel punten
Marius van den Bosch: 'Wij hadden als inzamelpunten, Jumbo Jelle Farenhorst in Maartensdijk, v.d. Neut de Groene Vakwinkel en Dorpshuis de Groene Daan in Groenekan en de vestigingen van Albert Heijn in De Bilt en Bilthoven. Daarnaast hebben zowel Radio Utrecht als de Voedselbank zelf ook nog eens voor ons ingezameld. Opmerkelijk veel waardepunten hebben wij opgehaald bij de Jumbo in Maartensdijk. Al met al hebben wij voor 842 pakken koffie waardepunten ingezameld. Alles bij elkaar opgeteld, inclusief de 15% die wij extra krijgen van Douwe Egberts, zijn er in de gemeente De Bilt totaal 629.132 waardepunten bij elkaar gebracht. Dat is goed voor 1049 pakken koffie voor de voedselbank De Bilt. Een grandioos resultaat. Het tellen was een veel grotere klus dan we ooit hadden verwacht, want we hadden in de verste verte nooit gedacht zoveel punten bij elkaar te krijgen. Het was duidelijk dat onze oproep om in alle hoeken, gaten, laatjes en kasten te kijken, of er niet nog ergens waardepunten zouden kunnen liggen niet aan dovemans oren was gericht. We hebben duidelijk veel punten gekregen van voor de Tweede Wereldoorlog. Draadjes wol, touwtjes, zakjes e.d. die om de punten waren gewikkeld of waar de punten inzaten, waren vaak al min of meer vergaan Maar de waardepunten zijn er niet minder om. Ik wil hierbij dan ook iedereen van harte bedanken voor hun fantastische bijdrage' .

Verder
Marius: 'We gaan de bonnen inleveren bij Douwe Egberts en de koffie in ontvangst nemen. We hopen midden februari de ruim 1.000 pakken koffie bij de voedselbank af te afleveren' .

Op de vraag of de actie volgend jaar nog eens zal worden herhaald kan hij op dit moment niets zeggen. Marius: ' Wij zouden dit als Lionsclubs maar al te graag willen, maar we kunnen niet in de toekomst kijken. Belangrijkste vraag hierbij is of Douwe Egberts volgend jaar opnieuw bereid deze actie te herhalen' .

Meer berichten