Afbeelding

Dit wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Een geluk bij een ongeluk?

Geruime tijd geleden heeft een vrachtwagen het bruggetje van de Groenekanseweg naar de Veldlaan in Groenekan ernstig beschadigd. Het stenen bruggetje is smal en eigenlijk voor vrachtverkeer ongeschikt. De gemeente had geen geld om het bruggetje te repareren en heeft het daarom voor alle verkeer afgesloten. In de Biltbuis lees ik nu dat reparatie voor mei 2016 op de rol staat. Tot die tijd rijdt alle verkeer dat vroeger via de Veldlaan het dorp verliet, om via de Eijklaan en Vijverlaan. Een betrekkelijk klein ongemak.

Zou dit nu niet een perfecte gelegenheid zijn om dit onfortuinlijke voorval om te zetten in een geluk bij een ongeluk? Niet alleen is het de Veldlaanbrug vanaf de Groenekanseweg feitelijk ongeschikt voor vrachtverkeer maar eigenlijk is ook het deel van de Veldlaan tussen het bruggetje en de Eiklaan te smal om tweerichtingsverkeer schadeloos af te handelen. Het wegdek wordt aan de zijkanten dan ook altijd weer snel kapot gereden.

Wat let de gemeente om op dat eerste deel van de Veldlaan, in de richting van de Groenekanseweg, éénrichtingverkeer in te stellen? Retourverkeer voor dat deel van de Veldlaan kan haar bestemming dan bereiken via de Vijverlaan. Dat dit probleemloos kan toont de huidige afgedongen praktijk wel aan.

Frank Klok,
Groenekan