Logo vierklank.nl
Algemeen

Aan 't werk op de Fashion Week 2016

Aan Sandra de Rijk, eigenaar van Hairdressers & Beauty gevestigd aan de Hessenhof in De Bilt is de eer te beurt gevallen om mee te werken aan de Fashion Week, die van 8 tot 18 januari heeft plaatsgevonden op het Westergasterrein in Amsterdam. Sandra en een van haar medewerkers hebben zaterdag 16 januari aldaar het haar verzorgd van 15 modellen, die deel uitmaken van de cast van de Filipijnse designer Happy Andrada.

door Rob Klaassen

Sandra zit al 32 jaar in het kappersvak. Al 21 jaar heeft zij haar zaak in De Bilt. Zij werkt daar met acht collega's: 'Onze specialiteit is vooral het knippen en kleuren. Met name voor blond-kleuringen weet men ons vanuit het hele land te vinden. Ook is een specialiteit van ons om van kort haar lang haar te maken. Wij doen dit door het aanbrengen van extensions ofwel haarstukken. Doordat wij ook gezichtsbehandelingen doen, kunnen wij een totaalpakket leveren. Heel veel bruiden komen bijvoorbeeld bij ons langs, waarvan we dan zowel het haar als ook de make up verzorgen. Haar en make up verzorging hebben we ook al meermalen gedaan bij diverse manifestaties zoals bijvoorbeeld modeshows en miss verkiezingen'.

Fashion Week
Sandra zegt, dat het een enorme eer is uitgenodigd te worden om deel te nemen aan de Fashion Week. Het is de eerste keer dat zij er aan meedoet. Het is het meest precieuze evenement op het gebied van mode in ons land. Zij is uitgenodigd door de firma Goldwell, producent van haarproducten. Tijdens de Fashion Week zijn daar 200 kappers werkzaam. Het zijn de afzonderlijke designers, die uiteindelijk bepalen welke kapper bij hun show werkzaam zal zijn. Sandra en haar collega Elyse hebben daar gewerkt voor de designer Happy Andrada; een Filipijnse designer, die een belangrijk deel van haar opleiding in Londen heeft gehad. Zij heeft zowel een 'ready to wear' als een 'haute couture' lijn. Daarnaast maakt zij exclusieve sierraden. Happy Andrada is inmiddels een bekende verschijning in de internationale modewereld. Zo won ze in 2012 in Miami de 'International Emerging Designer Award'.

De show
Sandra en haar collega moesten voorafgaand aan de twee uur durende show, in nauw overleg met de designer ervoor zorgen dat het haar van de 15 modellen goed paste bij de diverse designs. Het haar moest er 'op en top' verzorgd uitzien en er ook 'op en top' blijven uitzien: 'Het was vooral een kwestie van zeer hard, zeer goed georganiseerd en geconcentreerd werken. Het was erg leuk om te doen en bovendien erg boeiend om achter de schermen zo'n happening van dichtbij mee te maken. We hebben er veel van opgestoken. We hadden ons heel goed voorbereid. Alles klopte. Dat moet ook wel, want je werkt onder hoogspanning'.

Op de vraag of ze volgend jaar weer zou willen meedoen antwoordt Sandra met een volmondig ja: 'Het is uitdagend en leuk om te doen. We hebben bewezen dit goed aan te kunnen'.

Meer berichten