Het bouwbord met de flat Henrica van Erpweg op de achtergrond.
Het bouwbord met de flat Henrica van Erpweg op de achtergrond.

Woningcorporatie SSW van start in 2016

Algemeen Algemeen

Werkzaamheden renovatie in De Bilt gaan beginnen

Het is een ambitieuze operatie: de duurzame renovatie van twee flats van woningcorporatie SSW in De Bilt. De Verduurzamers zijn begin januari begonnen met de werkzaamheden aan de Henrica van Erpweg. Met een nieuwe warme jas worden de woningen uit de jaren '70 weer helemaal bij de tijd gebracht: energiezuinig en comfortabel met een passende, eigentijdse uitstraling.

De aanpak van De Verduurzamers, een consortium van verschillende bedrijven, voor de renovatie van de wooncomplexen is onderscheidend. Het is een betaalbare uitwerking van het Nul-Op-De-Meter-principe. Innovatieve oplossingen zoals een mini-warmtekrachtcentrale worden toegepast om de gestelde ambities van Woningcorporatie SSW naar Nul-Op-De-Meter waar te kunnen maken.

Draagvlak
Onder de bewoners is inmiddels ruim draagvlak verkregen voor de vernieuwing. De woonlasten gaan niet omhoog, maar de woonkwaliteit gaat er aanzienlijk op vooruit. Ook krijgen de centrale entrees een nieuwe 'look' en worden balkons groter. De renovatie zelf blijft voor bewoners wel een ingrijpende gebeurtenis. De betrokkenheid van SSW en De Verduurzamers met bewoners is groot. Zij worden goed geïnformeerd en zijn nauw betrokken bij het proces. Bewonersbegeleiders zijn een vast aanspreekpunt en bieden een luisterend oor.

De renovatie start aan de Henrica van Erpweg. De woningen krijgen hier een Energielabel A. Het complex aan de Samuel van Houtenweg staat voor maart op het programma. Deze woningen worden Nul-Op-De-Meter uitgevoerd.
[WE]

Donderdag 7 januari was het startmoment met de bewoners.