Verbinding met vrijwilligers

Algemeen Historie

De gemeente De Bilt kent twee historische verenigingen, te weten de Historische Kring D'Oude School gevestigd in De Bilt en de Historische Vereniging Maartensdijk.

Beide verenigingen jubileren in 2017. De HK D'Oude School bestaat dan 25 jaar en de HV Maartensdijk 30 jaar! Dat willen we vieren.

Beide verenigingen werken al geruime tijd op projectbasis samen wat onder andere te merken was bij de organisatie rond de tentoonstelling '900 Jaar De Bilt' in 2014 en op dit moment met de tentoonstelling 'Utrechtseweg. (Deze laatste zelfs gezamenlijk met de historische vereniging Het Geheugen van Zeist/Historische Genootschap Zeist).

Verbinding
Wat beide verenigingen willen is verbinding op allerlei manieren:
- verbinding van verleden en heden
- verbinding tussen de besturen en actieve vrijwilligers van beiden
- verbinding van inwoners van alle zes kernen

Om het jubileumjaar een fantastisch en gedenkwaardig jaar te laten worden is menskracht nodig. Wellicht wilt u als vrijwilliger in 2016 aan het project 'Jubileumjaar 2017' meehelpen? Misschien bent u goed in het bedenken van ideeën of juist in het uitvoeren ervan. Samen met u kunnen we veel realiseren. Wilt u meehelpen in dit project, meldt u dan aan bij de secretaris; secretaris@historischekringdebilt.nl. of info@historischeverenigingmaartensdijk.nl. Mocht u meer informatie willen: tel. 030 2252112 of tel. 0346 212685.
(Gé Veldhuijzen)