Secretaris Historische Vereniging Maartensdijk, Baldine van den Bosch roept mensen op voor het veelzijdige vrijwilligerswerk van de vereniging.
Secretaris Historische Vereniging Maartensdijk, Baldine van den Bosch roept mensen op voor het veelzijdige vrijwilligerswerk van de vereniging.

Historische vereniging Maartensdijk zoekt versterking

Algemeen Algemeen

De Historische Vereniging Maartensdijk heeft een aantal vacatures op zowel het bestuurlijk als op het redactionele vlak. De secretaris van de vereniging, Baldine van den Bosch, zegt dat zeer binnenkort de functie van voorzitter vacant is en dat ook bestuursleden uit de kernen Hollandsche Rading en Westbroek node worden gemist.

door Rob Klaassen

'Het is van het grootste belang, dat mensen uit die beide kernen in het bestuur van de vereniging zitten. Het hebben van directe contacten met mensen in de diverse kernen is essentieel voor het werk van een historische vereniging. Ook zoekt de vereniging vrijwilligers die zich bezig willen houden met het digitaliseren van foto's en ander archiefmateriaal. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met de Historische Kring D'Oude School in De Bilt'.

Hoe komt het dat het zo moeilijk is om mensen te vinden? Baldine: 'De Historische Vereniging Maartensdijk is 28 jaar geleden opgericht door een groep enthousiaste mensen, die toen zo'n 45 tot 55 jaar oud waren. Zij hebben de afgelopen decennia hun bestuurlijke sporen in de vereniging ruim verdiend. Net als heel veel andere verenigingen is het moeilijk in deze veranderde wereld vrijwilligers te vinden die bereid zijn een deel van hun vrije tijd in een vereniging te kunnen en te willen steken. De wereld is sterk veranderd: tweeverdieners en (groot-)ouders, die een niet onbelangrijk deel van hun tijd in de opvoeding van hun kleinkinderen steken, zorgen er voor dat er niet zoveel vrije tijd overblijft. Ook voor 50-plussers is vrije tijd dus steeds schaarser is geworden. Toch hopen we mensen te kunnen vinden die deel willen gaan nemen aan onze activiteiten. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van je directe omgeving is dit een enorme leuke manier om deze kennis verder uit te breiden. Om een toekomst op te bouwen, moet je verleden kennen'. Contact met het verenigingssecretariaat: telefoon 06 51702197.