Logo vierklank.nl
Algemeen

Energiewinst terug naar De Bilt

De Biltse Energiecoöperatie BENG! is gaan samenwerken met energiecoöperatie DE Unie. Met als gevolg dat de inwoners, bedrijven, instellingen en (sport)verenigingen in onze gemeente, groene stroom en gas kunnen afnemen via BENG!

De gemaakte winst stroomt niet meer weg naar anonieme aandeelhouders, maar rechtstreeks naar DE Unie en daarmee terug naar BENG! Deze inkomsten zal BENG! herinvesteren in onze duurzame energie- en besparingsprojecten. Zo komt het doel: De Bilt energieneutraal in 2030, dichterbij.

De elektriciteit die DE Unie levert is 100 % duurzaam, want opgewekt uit Nederlandse zon en wind. Het gas van DE Unie is bovendien CO2 gecompenseerd. Dat alles heeft tot resultaat dat deze coöperatie recent door de Consumentenbond is uitgeroepen tot meest duurzame van alle 37 onderzochte leveranciers. Overigens zal op korte termijn De Unie-stroom voortkomen uit de Biltse kernen zelf. Want BENG! heeft een aantal opwekprojecten in voorbereiding.

Instappen
Op de website van BENG! vindt u binnenkort nadere informatie met de tarieven en een formulier dat kan worden ingevuld. BENG! zorgt vervolgens voor de overstap naar uw nieuwe leverancier DE Unie. Heeft u belangstelling? Vult u dan het antwoordformulier in op www.beng2030.nl Zij nemen vervolgens contact met u op.

Meer berichten