Logo vierklank.nl
Een tevreden mevrouw Van Brenk, weer comfortabel en heelhuids thuis.
Een tevreden mevrouw Van Brenk, weer comfortabel en heelhuids thuis.
Groenekan

Vervoersdienst door vrijwilligers

Inwoners van Groenekan die geen eigen vervoer hebben of moeilijk met openbaar vervoer kunnen reizen kunnen via de 'vervoersdienst' van het Meldpunt Vrijwilligerswerk Gemeente De Bilt sinds kort een beroep doen op een pool van Groenekanse vrijwilligers.

door Frank Klok

De vrijwilligers rijden met hun eigen auto naar de dokter, het ziekenhuis, een verjaardagsvisite of winkelbestemming. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over ophaaltijden en de chauffeur ontvangt uitsluitend een kilometervergoeding.

Tevreden
De eerste gebruikster van deze dienst in Groenekan was op 17 december mevrouw van Brenk van de Ruigenhoeksedijk. Zij werd door haar Groenekanse chauffeur stipt op tijd opgehaald en afgeleverd op het adres van haar afspraak. Na afronding van haar zaken bracht dezelfde chauffeur haar weer comfortabel en linea recta thuis. Mevrouw van Brenk was buitengewoon tevreden met deze service. Zij was door 'Mens' over dit nieuwe initiatief in Groenekan getipt en het kwam voor haar die dag heel erg goed uit. Het moet al gek lopen als de vervoersdienst er met mw. Van Brenk niet weer een tevreden klant bij heeft.

Aanvragen
U belt op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, zo mogelijk minimaal 2 dagen vooraf met het Meldpunt Vrijwilligerswerk De Bilt via 030 2287799. U geeft op wanneer en waarheen u vervoer nodig heeft. In het weekend en buiten de kantooruren kunt u een voicemailbericht inspreken en wordt u op de eerstvolgende werkdag teruggebeld. Dit meldpunt regelt de afspraak met de chauffeur. U hoort hoe laat u klaar mag staan en wordt - in overleg - na afloop van de bezigheid weer thuis gebracht.

Meer berichten