Aan het einde van de avond stond de teller al op ruim veertig kandidaat-leden.
Aan het einde van de avond stond de teller al op ruim veertig kandidaat-leden.

Veel belangstelling oprichting Wielervereniging

Algemeen Westbroek

Van heinde en verre stroomde het publiek toe. Al weken gonsde het van de geruchten in het Westbroek over een eventueel op te richten wielervereniging. Woensdag 16 december werden de plannen door Jan Hennipman en Martin Westeneng uitvoerig uit de doeken gedaan. De voorstellen werden enthousiast ontvangen.

door Walter Eijndhoven

Beide voortrekkers hadden hun voorstellen aan de groep enthousiastelingen goed voorbereid. Met behulp van sheets werd snel door het programma gefietst, met als centrale vraag: 'wat vinden jullie ervan?' Jan Hennipman, één van de twee initiatiefnemers: 'Vooraf aan deze avond hadden wij al onderzocht of er wel genoeg animo is voor een wielervereniging in Westbroek, maar dat er zoveel interesse is, is natuurlijk geweldig'. Natuurlijk zat het er wel in. Veel Westbroekers doen mee met de Wielerronde en fietsfanaten rijden hun rondjes door de regio, alleen of in groepsverband.

Teller
Aan het einde van de avond schreven bijna alle aanwezigen zich in als lid en inmiddels staat de teller al op ruim veertig leden, het minimum aantal dat nodig is voor het goed draaien van de vereniging. Hennipman: 'Nog steeds komen er aanmeldingen binnen! Dit geeft Martin en mij vertrouwen en heel veel energie om door te gaan en de gepresenteerde plannen verder uit te werken. Ook met de voorstellen vanuit de zaal kunnen wij aan de slag'. Inmiddels is er ook al hulp aangeboden vanuit de 'leden' om mee te denken en om de club verder uit te bouwen. Hennipman: 'Met hun hulp kunnen wij veel werk verzetten. Wij willen nu doorpakken, zodat het op korte termijn nog concreter wordt'.

Clubkleding
Tijdens de informatieavond is afgesproken om in februari een tweede bijeenkomst te beleggen, waarbij één en ander is uitgewerkt. Onderwerpen die dan aan de orde komen zijn onder andere de verenigingsvorm (statuten, KvK-inschrijving, voorlopig bestuur), een eigen website en de opzet van een ledenadministratie. Hennipman: 'Ook denken wij aan eigen clubkleding, een zomer- en een winterset. Hiervoor willen wij mogelijke sponsors benaderen'. Veel vragen uit de zaal gingen over fietsmomenten, groepsgrootte, afstanden en snelheden. Ook deze vragen worden uitgewerkt en komen aan de orde tijdens de volgende bijeenkomst in februari.

Vanuit Westeneng en Hennipman komt nog één vraag naar voren: 'Als je nog iemand kent die ook graag fietst, wil je hem/ haar dan attent maken op onze wielervereniging? Immers: hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. Voor meer vragen: info@wielerrondewestbroek.nl.